Galleria SEINÄN maaliskuun 2018 TAITEILIJA on Minttu Saarinen

 Muuttujat 1.- 29.3.2018

Minttu Saarinen on Kankaanpään taidekoulusta 2014 valmistunut kuvataiteilija. Saarinen on tutkinut teoksissaan ihmiseksi kasvamista, normeja, naiseutta, vapautta ym. Tällä hetkellä hän keskittyy vuorovaikutuksen ja ymmärtämisen tutkimiseen.

Näyttelyssä esillä olevissa teoksissa on yksinkertaisin vedoin maalattuja kasvoja joiden liike ja väreily muistuttaa tunnetiloista ja niiden vaikutuksesta kommunikointiin. Samat kasvot muuttuvat riippuen ympäristöstä ja vastaanotetusta informaatiosta, väreistä ja viivoista. Samoin kuin yksittäiset lauseet muuttuvat irrotettuna kontekstistaan, muuttuvat myös tunnetilamme ja reaktiomme riippuen ympäristöstä.

Kuunnellessani ihmisten keskusteluja tajusin, että hyvin harvoin toinen ymmärtää sen mitä toinen yrittää sanoa. Jokainen ymmärtää asiat omista lähtökohdistaan, oman kokemuspohjansa kautta. Kaikkien kertomuksen nyanssien ymmärretyksi saattaminen on mahdotonta, kun vastassa on tunteva ja reagoiva, oman elämänsä kautta asioita katsova ihminen.

Esimerkkinä talonmies, jonka puoliso on hänet aamulla haukkunut koska kotona tehty pieni remontti on mennyt pieleen. Talonmies lähtee töihin ja joutuu korjaamaan seinästä pudonneen kaapin, jonka on itse aiemmin asentanut. Hän kuulee asiakkaan haukkuvan hänet samoin kuin puoliso teki kotona. Todellisuudessa asiakas on vain ollut huolissaan ja asiallinen. Talonmies kuitenkin reagoi vihaisesti koska kokee tulleensa uudelleen haukutuksi, nolatuksikin.

-nämä tilanteet ovat niitä mielenkiintoisimpia, kun oma tunnetila vaikuttaa ymmärrykseen ja joskus sumentaa muut aistit täysin.

Näyttelyssä esillä olevat teokset ovat osa Muuttujat – sarjaa

www.minttusaarinen.com  |  minttu@minttusaarinen.com

Saarinen_muuttuja2

///

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria toimitilansa yhteydessä Helsingissä (Mannerheimintie 19 b, 00250 Helsinki). Galleria SEINÄ esittelee SKjL:n jäsenyhdistysten taiteilijoiden teoksia ja on avoinna ympäri vuorokauden 24/7.