Galleria SEINÄ 1.-29.9.2017 Markku Haanpää

Galleria SEINÄ 1.-29.9.2017
Markku Haanpää  – ”VEDELLE / Vedenalainen” (2017)
140 cm x 140 cm, 
muste paperille, 1.400€/kpl 

Näyttelyni teokset ovat valmistuneet heinäkuussa Karjanlohjalla Aspan ateljeessa, Lohjanjärven selkämys päävaikuttajana. Teokset on toteutettu musteella paperille ja keskeisenä tekijänä on toiminut vesi. Olen pyrkinyt häivyttämään teoksista itseni ja antanut veden virralle mahdollisimman vapaat kädet. Prosessissa toimin lähinnä musteen lähettäjänä juostessani maastoon asetetun pitkän paperimaton rinnalla, vasten vapaana kulkevaa vettä.

Vedelle.

Hyökyaalto pisaroina sisässäsi, lävitsesi virtaava laina. Kaiken alku ja mahdollinen loppu; asteroidien, komeettojen ja tulivuorten sylkemä.

Kuun painava veto, pullistumana aavalla. Universaali liuottaja, elosi ehto; turmeltuna, laineilevan muovijätelautan kelluttaja. Pussiin tukehtunut lintu rannalla, sekä tulen kuumaa paenneen luut ja mätänevä liha. Sulava jää, nuoraan sidottu näkemätön mies matkalla kohti Marsia.

Ilmaan haihtuva höyry, jäätiköiden polte ihollasi, lainehtiva vuoksi ja vetäytyvä luode. Niili, Seine ja Tainionvirta. Vettä kaikki. Veli, sisko, elo. Puhtautesi ja ainoasi.

Kiitos;  Turun Saskiat ry ja SKjL / Aspan ateljee

www.markkuhaanpaa.com, 

markkuhaanpaa@gmail.com

SKjL Galleria SEINÄ Info taiteilijoille 2017