2018 Elokuu

Galleria SEINÄn elokuun 2018 taiteilija on Tuija Hirvonen-Puhakka. Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria toimitilansa yhteydessä Helsingissä (Mannerheimintie 19 b, 00250 Helsinki). Galleria SEINÄ esittelee SKjL:n jäsenyhdistysten taiteilijoiden teoksia ja on avoinna ympäri vuorokauden 24/7.

Vis venti sternitur imbre brevi / Lyhytkin sade vie tuulelta voimat, pigmenttimaalaus muovilasille, 2018.
Vis venti sternitur imbre brevi / Lyhytkin sade vie tuulelta voimat, pigmenttimaalaus muovilasille, 2018.

TUIJA HP (Hirvonen-Puhakka) on pohjoiskarjalainen kuvataiteilija, kulttuurin tuottaja ja taideopettaja. Asuu ja työskentelee Enossa.

Taideteoksissa/maalauksissa hän käsittelee latinankielisiä sanontoja, jotka kuvastavat ympärillämme tapahtuvia asioita.  Elämä jättää meihin jälkiä ja suunnan muutoksia on uskallettava tehdä, surusta iloon.

Kaikki alkoi latinankielisestä ”De minimis” -sanasta, joka suomeksi tarkoittaa ”vähämerkityksellinen”. De minimis = vähämerkityksellinen mainintaan hän tutustui Opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustuspolitiikan uudistus julkaisusta. (Taiteen ja kulttuurin valtionavustuspolitiikan uudistus Opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisuja 2016:17)

Taideteoksessa on väriaineena tuhkapigmentti, lehtikulta ja väripigmentti. Tuhkapigmentti muodostuu vanhoista taideopiskeluvuosien 1989 - 1993 taideteoksista (maalauksia, hiili-mustepiirustuksia, valokuvia ja grafiikasta), jotka on polttettu tuhkaksi.

Teos on tehty muovilasille ja se on tilallinen, niin että taideteoksen ja seinän väliin jää tila. Tähän tilaan muodostuu valon avulla varjoja ja teos saa erilaista syvyyttä.