2018 Joulukuu

Galleria SEINÄn joulukuun 2018 taiteilijoita ovat Maarit Malin-Pötry ja Reijo Puranen. Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria toimitilansa yhteydessä Helsingissä (Mannerheimintie 19 b, 00250 Helsinki). Galleria SEINÄ esittelee SKjL:n jäsenyhdistysten taiteilijoiden teoksia ja on avoinna ympäri vuorokauden 24/7.

Reijo Puranen, Humisevasta länteen, lyijy- ja värikynät, 2018
Reijo Puranen, Humisevasta länteen, lyijy- ja värikynät, 2018
Maarit Malin-Pötry, Sarjasta: Joki, #1.
Maarit Malin-Pötry, Sarjasta: Joki, #1.

Miltä ystävätaiteilijan lapsuuden ja nuoruuden kotiseutu näyttää, mitä siitä tulee mieleen taiteen keinoin? Hyvinkääläistaiteilijat Maarit Malin-Pötry, Padasjoki, ja Reijo Puranen, Pello, ovat katselleet toistensa kotiseutuja teosmielessä ja päällimmäisenä aiheena heille kummallekin on noussut luonto.

Maarit Malin-Pötry:
Sovimme, että annamme toisillemme lapsuuden kotiseudulta valokuvia, jonka pohjalta tekisimme teokset kumpikin omalla tekniikallaan. Sain Reijolta kuvan Tornionjoesta, josta tekisin veistoksen. Olen seissyt tämän joen rannalla, joka on valtavan leveä joki. Siinä on voimakas tasainen virta. Rakensin jokea oksista, monella eri tavalla, mutta niistä tuli liian kevyitä joen mystisyyteen. Viimeinen kuva vakuutti esillä olevaan teokseen.

Reijo Puranen:
Maaritin kuvat olivat Padasjoelta hänelle tärkeistä järvistä. Päijänteen ja Alijärven erottaa toisistaan harju, jolla kulkee Kellosalmentie. Tällä harjulla on rakennus, joka on saanut nimekseen Humiseva. Minua hivelee kovasti tämä nimi, tietysti Humisevan harjun takia, nimi sopii tälle paikalle erinomaisesti, siellä tuulee ajoittain ja vuoroin toinen järvistä on tyyni. Niinpä piirsin lyijykynällä ja värikynillä piirustukset Humisevan pihalta niin länteen kuin itäänkin.

Reijo Puranen, Humisevasta itään,  lyijy- ja värikynät, 2018
Reijo Puranen, Humisevasta itään, lyijy- ja värikynät, 2018
Maarit Malin-Pötry, Sarjasta: Joki, #2.
Maarit Malin-Pötry, Sarjasta: Joki, #2.
Maarit Malin-Pötry, Sarjasta Joki, #3.
Maarit Malin-Pötry, Sarjasta Joki, #3.