2018 Kesäkuu

Galleria SEINÄn kesäkuun 2018 taiteilija on Tiina Poutanen. Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria toimitilansa yhteydessä Helsingissä (Mannerheimintie 19 b, 00250 Helsinki). Galleria SEINÄ esittelee SKjL:n jäsenyhdistysten taiteilijoiden teoksia ja on avoinna ympäri vuorokauden 24/7.

 

Tiina Poutanen, Lähdesuoja, 2018.
Tiina Poutanen, Lähdesuoja, 2018.

Työstän parastaikaa Lähdesuoja -teoskokonaisuutta, siihen kuuluu kolme isoa värihiilipiirrosta, joissa on lyöntimetalliheijastuksia, “Kultajärvi”, “Kuninkaanlähde” ja ”Elämänlähde” (vanha terveyslähde, joka sijaitsee aivan kotini lähellä), ja niiden eteen suojaaviksi riveiksi jätepuun paloille tehtyjä lähdesuojaotuksia (liitu, pigmentti ja öljy). Pyrin käyttämään materiaaleja, jotka rasittavat ympäristöä mahdollisimman vähän.
Lähdesuoja on monimerkityksellinen asia: se pitää sisällään niin todelliset lähteet kuten vaikkapa kuivunut ja hiljalleen elpymässä oleva Kuninkaanlähde, jota yksi hiilipiirroksista viitteellisesti esittää, ja niiden herkän ekosysteemin suojelun, arkaluontoisten tietojen lähdesuojan, ja naiivisti, ne sisäiset tai ulkomaailmalliset lähteet, joista ideat ja näyt kumpuavat. Lähde kaipaa suojaa.
Yhdistän lähdesuojaotukset kevyesti liikahteleviin rakenteisiin, ne ovat vielä suunnitteluvaiheessa, samoin kuin otusrivistöjä tukevat ja hiilipiirrosten yläosaan tulevat mongolitemppelien kattofasadeja muistuttavat rakenteet, kerään parhaillaan pitkää jätepuuta niitä varten.

Lähdesuoja määritellään Suomessa seuraavasti: Yleisön saataville toimitetun viestin laatijalla sekä julkaisijalla ja ohjelmatoiminnan harjoittajalla on oikeus olla ilmaisematta, kuka on antanut viestin sisältämät tiedot. Julkaisijalla ja ohjelmatoiminnan harjoittajalla on lisäksi oikeus olla ilmaisematta viestin laatijan henkilöllisyyttä.

 

Hinta sopimuksen mukaan.

 

Artist’s Statement