Yhdistykset

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto neuvoo ja ohjaa jäsenyhdistyksiään ja niiden taiteilijoita sekä toimii valtakunnallisena yhdyssiteenä ja tukiverkkona. Yhdistykset saavat liiton välityksellä mm. oikeudellista neuvontaa ja apua näyttelyiden jurytyksessä.

Liiton edustusten välityksellä yhdistys voi osallistua laajemminkin kuvataidekentän päätöksentekoon ja verkostoitua muiden jäsenyhdistysten kanssa.

SKjL:n jäsenkirje ilmestyy n. kerran kuussa ja se lähetetään jäsenyhdistyksille sähköisenä jaettavaksi edelleen jäsenyhdistysten taiteilijajäsenille.

Taiteilijat

 

Jäsenyhdistysten taiteilijat voivat osallistua SKjL:n vuosittain järjestämiin valtakunnallisiin näyttelyihin, seminaareihin sekä koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksiin.

Galleria SEINÄ on tarkoitettu vain liiton jäsenyhdistysten taiteilijoiden esittelyyn.

Liiton omistama Aspan ateljee on varattu lähinnä jäsenyhdistysten taiteilijoiden käyttöön. Vuokraus jäsenille 50% alennuksella.

Liiton jäsenkortilla pääsee joko ilmaiseksi tai alennettuun hintaan taidemuseoiden näyttelyihin (käytäntö vaihtelee museoittain).

Liiton jäsentiedotteet, joissa kerrotaan kulttuuripolitiikasta, avoimista näyttelyhauista, residensseistä, apurahoista, kilpailuista, prosenttitaiteesta ym. neuvontaa järjestötyöstä, talouden ja hallinnon järjestämisestä.

Liiton jäsenyhdistysten taiteilijat saavat TAIDE-lehden jäsenhintaan yhdistysten yhteistilauksina (tilaukset Kustannus Oy Taiteen kautta). Taide-lehden tilausohjeet 2019>>

Mahdollisuus vaikuttaa luottamustehtävissä SKjL:n hallituksen, STS:n edustajiston, Kuvaston hallituksen ym. kautta.

Liiton jäsenyhdistysten taiteilijat saavat 20 % alennus Taidemaalariliiton taiteilijatarvikevälityksen hinnoista.

Taiteilijalla on myös mahdollisuus saada alennusta Farbe Oy:n (Kaapelitehdas, Helsinki) taiteilijatarvikkeista.

Lisätietoja saatavissa liiton toimistosta.