Liiton 79. vuosinäyttely huutaa Kyllä!


”Kyllä” on myöntävä vastaus kysymykseen. Kyllä kokemukselle, elämälle, tunteelle tai teolle. Kyllä edustaa avoimuutta, uteliaisuutta ja rohkeutta. Kun ”ei” merkitsee kieltäytymistä ja yritystä pysäyttää, kyllä tarttuu kysyjää kädestä.

Kyllä – Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton vuosinäyttely 2017 avautuu Riihimäen taidemuseossa 7.10.2017. Näyttelyn 23 taiteilijaa ovat Miia Autio, Edwina Goldstone, Reetta Gröhn-Soininen, Mikko Haiko, Sini-Meri Hedberg, Mollu Heino, Kaija Hinkula, Niina Huovinen, Sara Ilveskorpi, Sanna Kananoja, Laura Lappi, Maija Lassila, Hanna Makkonen, Leena Niivuori, Joel Rahkonen, Margarita Rosselló Ramón, Hanna Råst, Mia Saharla, Jukka Silokunnas, Johanna Sinkkonen, Suvi Suikki, Jonna Suurhasko, Ona Taskinen.

Näyttelyn ovat kuratoineet Eeva Holkeri, Aleksandra Kiskonen, Anna-Kaisa Rastenberger ja Mariliis Rebane.

Taide ei tunne kaupunkien tai kuntien rajoja. Taidetta ei tehdä vain Helsingissä vaan kaikkialla Suomessa. Sato korjataan siellä, missä intohimo, rakkaus ja kärsivällisyys ovat läsnä. Kyllä-näyttely sanoo ei eriarvoisuudelle ja alueelliselle jakautumiselle. Valtakunnallisessa, avoimen haun periaatteelle rakentuvassa Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton vuosinäyttelyssä kyse ei ole siitä, kuka tuntee ja kenet. Kyllä-näyttelyn teokset valittiin sähköisen hakumateriaalin pohjalta. Haku oli avoin kaikille suomalaisille ja Suomessa asuville taiteilijoille ja taiteilijaryhmille sekä kuvataiteen korkeakouluopiskelijoille. Näyttelyn keskiössä on teos ja sen potentiaali.

Kyllä-näyttelyn taideteosten materiaalinen kirjo on laaja. Taidemuseon 1. kerroksessa on esillä maalauksia, grafiikkaa, veistoksia, videoita, valokuvia, installaatioita sekä näiden hybridejä, yhteensä yli 50 teosta.

Kyllä sanoo näyttelynä kyllä läsnäololle, yksityiskohdille, kepeydelle, pohdinnalle, ystävyydelle, kauneudelle, keskustelulle ja muutokselle.

 

Kyllä – SKjL:n vuosinäyttely 2017 Riihimäen taidemuseossa 7.10.2017–28.1.2018
Näyttelyn avajaiset perjantaina 6.10.2017 kello 18. Tervetuloa!

——-

Riihimäen taidemuseo
Temppelikatu 8
11100 Riihimäki
puh. 019 758 4124
taidemuseo@riihimaki.fi
www.riihimaentaidemuseo.fi

Avoinna ti–to 11–18, pe–su 11–17
Pääsymaksut 5 €/2,5 €
Vapaa pääsy perjantaisin klo 14–17.

——-