JÄSENEDUT KUVATAIDEJÄRJESTÖILLE

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto neuvoo ja ohjaa jäsenyhteisöjään sekä toimii valtakunnallisena yhdyssiteenä ja tukiverkkona. Liiton hallitus luottamustehtävineen tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa liiton toimintaan. Liiton edustusten (Suomen Taiteilijaseura, Kuvataiteilijain Huoltosäätiö, Kuvasto, Suomen Taideakatemian säätiö, Suomen Pohjoismainen Taideliitto) välityksellä yhteisöt voivat osallistua myös laajemmin kuvataidekentän päätöksentekoon.

LAKIMIESPALVELUT

Liitto tarjoaa jäsenyhteisöilleen oikeudellista neuvontaa yhdistyslainsäädäntöön liittyvissä yleiskysymyksissä yhteistyössä Suomen Taiteilijaseuran kanssa. Neuvonta on tarkoitettu yhteisöjäsenille, ei yhteisöjäsenten yksilöjäsenille. Pääsääntöisesti oikeudellista neuvontaa ei tarjota jäsenten välisissä konfliktitilanteissa eikä yhteisöjen sisäisissä hallinnollisissa konflikteissa.

VIESTINTÄ

Liitto julkaisee jäsenyhteisöilleen suunnattua jäsentiedotetta, joka kerää paitsi liiton, myös kentän ajankohtaiset aiheet. Liitto tekee viestinnällistä yhteistyötä Suomen Taiteilijaseuran kanssa; Taiteilijaseuran ammattikuvataiteilijoille suunnatun uutiskirjeen voi tilata suoraan Taiteilijaseuran kotisivuilta. Sivuilta löytyy myös ilmoitustaulu ja Kuinka elää kuvataiteella -infopankki. Suomen Taiteilijaseuran kustantama Taiteilija -lehti edustaa kaikkia jäsenliittojaan, myös Suomen Kuvataidejärjestöjen Liittoa.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton Facebook -ilmoitustaulun seuraaminen on hyvä tapa pysyä ajan tasalla taidekentän tapahtumista. Ilmoitustaululla julkaistaan arkipäivisin tietoa kuvataidealan tapahtumista sekä apuraha-, näyttely-, projekti- ja residenssihauista. Huomaathan, että ilmoitustaulua pääsee lukemaan, vaikkei itse olisi liittynyt Facebookiin.

Jäsenyhteisöt voivat tiedottaa toiminnastaan myös liiton Facebook -sivun ja liiton sidosryhmilleen välittämän kuratoidun uutiskirjeen kautta. Ilmoituksia voi lähettää julkaistavaksi sähköpostilla osoitteeseen info(at)skjl.fi.

EDUT JÄSENYHTEISÖJEN TAITEILIJOILLE

TAIDEMUSEOT

Liiton jäsenkorttia näyttämällä pääsee ilmaiseksi tai alennettuun hintaan taidemuseoiden näyttelyihin. Käytäntö vaihtelee museoittain ja paikkakunnittain.

Esimerkiksi Helsingissä:

 • Amos Rexiin ja HAM Helsingin Taidemuseoon on jäsenkortilla vapaa pääsy.
 • EMMA - Espoon modernin taiteen museo ja Didrichsenin taidemuseo myöntävät pääsylipusta 2 euron alennuksen.
 • Kansallisgallerian taidemuseoihin (Nykytaiteen museo Kiasma, Ateneumin taidemuseo ja Sinebrychoffin taidemuseo) voi liiton korttia näyttämällä hankkia yhden 15 €:n pääsylipun hinnalla vuosikortin, joka käy kaikkiin kolmeen museoon.

TAIDETARVIKKEET

Liiton jäsenkorttia näyttämällä saa alennusta ainakin seuraavien taidetarvikemyymälöiden tuotteista (etu voimassa vain myymälässä, ei verkkokaupassa):

 • Taidemaalariliiton taiteilijatarvikevälitys (Erottajankatu 9 b, Helsinki)
  -20 % ohjevähittäishinnoista
 • Tuubi Finland Oy ( Lönnrotinkatu 23, Helsinki)
  -10 % normaalihintaisista tuotteista
 • Snow White Oy (Hämeentie 2, Helsinki)
  -20 % normaalihintaisista tuotteista
 • Giotto Oy (Mechelininkatu 16, Helsinki)
  -20% Maimerin öljy- ja akryylimaaleista
 • Farbe Oy (Kaapelitehdas, Helsinki)
  -20 % normaalihintaisista tuotteista
 • Tempera Oy (Uudenmaankatu 16, Helsinki)
  -10-20% normaalihintaisista tuotteista (ei Copic eikä maalaustelineet)

Liiton vuosittain julkaisema jäsenkortti on aina voimassa uuden ilmestymiseen asti. Lisätietoja voi pyytää liiton toimistolta. Päivitämme jäsenetuja paraikaa.