Alasaarela/ Hannula: Flow, akryyli- ja vahamaalaus 2018
Alasaarela/ Hannula: Flow, akryyli- ja vahamaalaus 2018

Eve Alasaarela & Inka Hannula
BIG DREAM
1.-30.7.2019

 

Big Dream, unelmien unelma - lähdimme selvittämään mitä se voisi olla, ajatuksiamme kyseenalaistaen. Päädyimmekin lopulta tilaan, jossa uskomuksemme ja tarpeemme alkavat murentua ja niiden alta paljastua keveys ja yhteinen olemassaolo. Prosessissa olemme halunneet luopua egon roolista taiteen tekemisessä. Omista käsityksistä ja tarpeista on täytynyt opetella päästämään irti. Tilalle olemme saaneet aivan uusia tarinoita, laajempaa kokemusta kauneudesta. Yhdessä tekeminen avasi kanavan ihmeelliseen virtaukseen, jossa teokset rakentuivat kuin itsestään. Jokainen maalaus on syntynyt yhdessä, intuitiivisen työskentelyn seurauksena - toistemme ideat ja ajatukset täysin hyväksyneinä. Tässä on meidän tähän astinen tutkimusmatkamme unelmien lähteille. Tervetuloa mukaan!

 

Eve Alasaarela (s.1980) on kuvataiteilija, jolle luominen on leikkiä, läsnäoloa puhtaimmillaan, näkymättömän hengittämistä näkyväksi. Even työssä toistuvat luonnon muodot, rytmi ja liike, sillä niissä hänelle ilmenee kaiken olemassa olevan yhteinen energia, todellisen luontomme kauneus, syvät voimavaramme ihmisinä elämän haasteiden keskellä.

 

Inka Hannula (s.1981) maalaa akryylillä ja mehiläisvahalla levyille ja kankaalle. Hänen työskentelytapansa on intuitiivinen ja vähän niinkuin hidastettua improvisaatioteatteria. Yleensä maalauksiin ilmestyy erilaisia otuksia kulkemassa milloin minnekin tai vain oleskelemassa omissa tiloissaan.

 

Alasaarela ja Hannula lähtivät tekemään yhteismaalauksia sillä ajatuksella, että sanotaan kaikelle syntyvälle maalausjäljelle kyllä, napataan siitä idea seuraaviin siveltimen vetoihin ja katsotaan mitä tulee. Tuloksena oli parisenkymmentä maalausta ja kolme installaatiota, näyttelykokonaisuus nimeltä BIG DREAM, joka oli esillä Galleria Rongassa Tampereella syksyllä 2018 ja Promenadi-galleriassa Hyvinkäällä keväällä 2019. Galleria SEINÄ saa osakseen vielä muutaman maistiaisen taiteilijoiden yhteistuotoksista.

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria liiton toimitilan yhteydessä Helsingissä osoitteessa Mannerheimintie 19 b. Galleria SEINÄ esittelee SKjL:n jäsenyhdistysten taiteilijoiden teoksia ja on avoinna ympäri vuorokauden 24/7.