Elizabeth San Miguel, 2017, Talven Olemus, Essence of Winter, akryyli akryylilevylle, 60x40cm
Elizabeth San Miguel, 2017, Talven Olemus, Essence of Winter, akryyli akryylilevylle, 60x40cm

Elizabeth San Miguel
VÄRIN OLEMUKSIA - ESSENCES OF COLOR
1.-28.2.2019

Värien maailma on ihmeellinen ja vastustamaton osa päivittäistä kokemustamme. Väri on olemassa objektiivisesti, mutta kuitenkin jokainen havaitsee sen subjektiivisesti omien silmiensä ja hermostonsa mahdollistamissa rajoissa. Se mitä joku kutsuu oranssiksi, voi jollekin toiselle olla likempänä punaista. Sinun turkoosisi voi olla minulle enemmänkin sininen. Värien vaikutus mieleen on myös hyvin henkilökohtaista. Minulle keltainen on kesän, voiman ja autuuden väri – sekä Rafael Wardin uskomattomien mestariteosten ydin. Väreillä on myös vahvasti kulttuuristuneita merkityksiä. Violetti on kristityille - muiden merkitysten lomassa - katumuksen väri; valkoinen taas Aasiassa kuoleman ja surun väri. Se, kuinka reagoit ympäristösi väreihin ja mitä värivalintoja teet päivittäin, kertoo värien voimasta sinuun – sinun ja värien yhteiselosta. Mikä väri vetää sinun mielesi maahan ja mikä kohottaa sen iloon?

Tässä teossarjassa värit kurkkivat toinen toisensa takaa toisiinsa vaikuttaen. Lähtökohtanani oli tutkia abstraktin maalaustavan avulla värien yhteistyötä ja yhteiseloa sekä sitä, mitä merkityksiä ja assosiaatioita värien yhdistelmät mielessäni luovat. Koen nämä maalaukset visuaalisiksi värirunoiksi teemasta värin olemus.

Teokset on maalattu akryylilevyn taustapuolelle "nurinpäin" perinteisellä reverse painting –tekniikalla, jossa ensimmäiseksi maalattu jälki jää teoksessa päällimmäiseksi. Lisäksi aksenttikuvioita on tehty levyn päällipuolelle.

Toivon teosten värien olemuksen jäävän sinulle mieluisaksi mysteeriksi.

www.elizabethsanmiguel.com

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria liiton toimitilan yhteydessä Helsingissä osoitteessa Mannerheimintie 19 b. Galleria SEINÄ esittelee SKjL:n jäsenyhdistysten taiteilijoiden teoksia ja on avoinna ympäri vuorokauden 24/7.