Joulukuu - Tuija Savolainen: Häiväys Art Decoa
Joulukuu - Tuija Savolainen: Häiväys Art Decoa

Tuija Savolainen:
HÄIVÄYS ART DECOA
2.-31.12.2019

"Taiteilijan värien abstrahointi korostaa fiktion ja reaalisuuden rajatilaa. Häiväys vanhojen mestareiden tekniikkaa tuo maagisuutta. Synkreettiset värit ilottelevat positiivisuudella ja avaavat tilaa.

Taiteilijalla on vaikutuksia Viron kuuluisista taiteilijoista -Tiit Pääsuke, Malli Nukke ja Maarit Murka. Kun taiteilija yhdistää Eestikunstiakadeemian pietarilaisen taidevaikutteen omaan koloristiseen väritajuunsa, on tarjolla optinen leikki. Valitut työt ovat siivu taiteilijan moninaisesta tuotannosta. Tyylissä on aistittavissa aasialainen värien yhdistely suomalaiseen luontoon."

Tuija Savolainen on saanut koulutuksensa Oulun Ammattikorkeakoulussa (kuvallinen viestintä 2001-2004), Academia NonGratassa (2006) ja Eesti Kunstiakadeemiassa (2007-2011). Savolainen edustaa Helsingin Taiteilijaseuraa.

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ esittelee liiton jäsenyhdistysten taiteilijoiden teoksia ympäri vuorokauden. Näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI