Licence to Express, Piela Auvinen 2018
Licence to Express, Piela Auvinen 2018

Piela Auvinen
LICENCE TO EXPRESS
1.-30.6.2019

Teossarja Licence to Express koostuu ilmeistä, jotka pohjautuvat sosiaalisen median kautta pyydettyihin selfieihin, joissa henkilöt ovat saaneet ottaa kasvoilleen haluamansa ilmeen. Kuten ilmeet kasvoilla saattavat olla nopeasti vaihtuvia, yhtälailla jokainen naamio on veistetty mahdollisimman lyhyessä ajassa. Kaikkiaan teokseen on veistetty sata naamiota.

 

Piela Auvinen (s. 1981) on Hattulassa Leteensuolla asuva kuvataiteilija (ylempi AMK), keraamikko (AMK) ja kulttuurialan opettaja (AmO). Hän käyttää ja tarkastelee teoksissaan savea monipuolisesti eri tekniikoilla. Keskeistä hänen työskentelyssään on kokeilu, materiaalin tutkimus, tekniikan hallinta ja usein myös leikkimielisyys.

 

Auvinen on empaattinen ihmismielen tarkkailija sekä kuvaaja. Hän pyrkii usein myös töissään mahdollistamaan koskettamisen. Auvinen on kulttuurialan "moniottelija", ikuinen opiskelija, tinkimätön ja kunnianhimoinen sekä pyrkii kaikessa pidemmälle ja syvemmälle. Avoimuus, ennakkoluulottomuus, uteliaisuus sekä mielenkiinto erilaisia ihmisiä ja ilmiöitä kohtaan antaa Auviselle aiheita teoksiin. Savi taiteellisen kommunikaation ilmentymänä on kulkenut hänen mukanaan pienestä pitäen ja sen merkitys Auviselle kasvaa vuosi vuodelta.

 
Hänen teoksiaan on ollut mm. NÄKYMÄ 2015 - Utopia (Toijala), MAISEMA 2015 (SKjL:n teemanäyttely Pieksämäellä), Washen - Kasvu 2016 (Celle, Saksa), Särö-Sprickan-Fracture 2016 (Suomen Pohjoismaisen Taideliiton näyttely, Loviisa), VIIVA – Hämeenlinnan taiteilijaseuran juhlanäyttely 2018 (Hämeenlinnan taidemuseo) sekä hänet on kutsuttu seuraavaan Firenzen Biennaaliin. Auvinen on toiminut vierailevana muotoilun asiantuntijana/arvioijana palkintorahalautakunnassa ja ansioitunut saven materiaalitutkimuksessa sekä keraamisten historiallisten rekonstruktioiden tekijänä Suomessa. Hän toimii kuraattorina seuraavassa valtakunnallisessa CERAMEGA –keramiikkanäyttelyssä Voipaalan taidekeskuksessa Valkeakoskella.

Licence to Express 2018
Käsinrakennus
Keramiikka

www.piela.fi

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria liiton toimitilan yhteydessä Helsingissä osoitteessa Mannerheimintie 19 b. Galleria SEINÄ esittelee SKjL:n jäsenyhdistysten taiteilijoiden teoksia ja on avoinna ympäri vuorokauden 24/7.