Auli Halttunen: Taivas Yllämme rajaton
Auli Halttunen: Taivas Yllämme rajaton

Auli Halttunen:
TAIVAS YLLÄMME RAJATON
1.-31.10.2019

"Kun muutama vuosi sitten pohdin mielessäni pilvien maalaamista, näin kuin tilauksesta kauniita helmiäispilviä joulukuisella taivaalla. Tuo hetki oli kuin kehotus aloittaa työskentely pilvien parissa.

Vaikka maalausteni aiheet ovat yleensä ihmisläheisiä, innostuin pilvien muodosta. Tosin horisontaalin muotoisen pilven sijaan valitsin vertikaalin muodon. Halusin tuoda pilven sisään dynamiikan ja liikkeen tuntua, sekä ripauksen mystistä tunnelmaa. Tärkeimmät elementit teoksissani muodon ja liikkeen lisäksi on väri. Yksittäisistä pilvistä huokuu viehtymykseni kapean koloristiseen ja harmoniseen värimaailmaan.

Käytän vaihtelevasti kangasta ja puuta maalausteni pohjina. Pilvi-sarjassa olen käyttänyt molempia. Olen sahannut pilven muotoisen kiilapuun ja pingottanut sille kankaan.

Pilvien kavereiksi olen tuonut näyttelyyn muutaman Nukkuja-teoksen. Pienet nukkujat ovat rauhoittuneet uneen. Tämän ajan hektisyys on heistä kaukana ja jossain ylhäällä pilvet lipuvat heidän ohitseen.

Opiskelin Italiassa L’Aquilan ja Bolognan Accademia di Belle Arti- taidekoulussa ja valmistuin kuvataiteilijaksi vuonna 1991. Työhuoneeni sijaitsee Laukaassa, Jyväskylän naapurissa, Taidekeskus Järvilinnassa."

Auli Halttunen 2019

https://www.facebook.com/aulihalttunenartist/

 

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ esittelee liiton jäsenyhdistysten taiteilijoiden teoksia ympäri vuorokauden. Näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI