Marja-Leena Hulkkonen, Dum Spiro 2013
Marja-Leena Hulkkonen, Dum Spiro 2013

Marja-Leena Hulkkonen:
DUM SPIRO
1.-30.11.2019

"Näyttelyni muistuttaa katsojaa elämän rajallisuudesta. Dum Spiro / Niin kauan kuin hengitän viittaa näyttelyn teemaan - kaiken katoavaisuuteen. Teoksista löytyy 1600-luvun vanitas -maalauksissakin käytettyjä, mutta myös tänä päivänä tuttuja katoavaisuuden vertauskuvia. Kuihtuneet kukat symboloivat ikääntymistä. Tiimalasi ja sammutetut kynttilät muistuttivat elämän lyhyydestä. Pääkallo kuoleman väistämättömyydestä. Olen kuvannut asetelmat neulanreikäkameralla ja skannannut kehittämäni valokuvavedokset digitaaliseen muotoon. Teetetyt suurennokset olen siirtänyt manuaalisesti ikonipohjustetulle vanerilevylle ja liimapuulle sekä ikonien tapaan käyttänyt niissä temperavärejä.

Olen kiinnostunut valokuvan ja eri maalaustekniikoiden yhdistämisestä sekä myös kuvankäsittelystä, millä on tärkeä osa myös tässä näyttelyssä olevien teosten valmistumisprosessia."

Marja-Leena Hulkkonen, 2019

Näyttelyn teokset ovat viimeksi olleet esillä Kouvolan taiteilijaseuran KOUTA ry:n KOUTA-galleriassa vuodenvaihteessa 2013-2014.

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ esittelee liiton jäsenyhdistysten taiteilijoiden teoksia ympäri vuorokauden. Näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI