MARITTA MECKELBORG

YHDESSÄ

1.-29.2.2020

Järvenpään Taideseuraa ja Suomen Akvarellitaiteen yhdistystä edustava Maritta Meckelborg pohtii teoksessaan olemassa olemisen kestävyyttä ja haurautta sekä elämän muotojen kudosmaisuutta. Jokainen elämän muoto käy läpi erilaisia vaiheita ennen lahoamistaan. Mitä tapahtuu lahoamisen jälkeen? Elämä muuttaa jatkuvasti muotoaan joksikin toisenlaiseksi. Lahoamisen jälkeen karike jatkaa muodonmuutostaan joksikin muuksi.

Maritta Meckelborg (1960) on kuvataiteilija, joka maalaa, piirtää ja tekee grafiikkaa erilaisin tekniikoin ja tekniikoita sekoittaen. Ympärillä olevat ihmiset, arkiset kokemukset ja ympäristö toimivat teosten inspiraationa. Työhuoneella tai puoliunessa oman peiton alla, hiljaisuudessa ja yksinäisyydessä lähtökohdat muokkautuvat ja valikoituvat ajatuksissa ja alitajunnassa kuviksi.

"Pidän maalaamisessa siitä, että voin tehdä isosti, ilmavasti ja samalla myös halutessani pipertää. Pidän paperille tehdystä jäljestä. Työskentelyäni ei rajaa erityisesti mikään aihe eikä tekemisen tekniikka. Työssäni toistuvat usein lähellä oleva luonto ja eläimet. Usein työni viestivät jotain ajatusta tai ideaa joka on kuvan takana, siksipä teoksen nimeäminen on osa ajatus- ja työskentelyprosessia."

Yhdessä (2020), 117 x 151 cm, akvarelli, 2.300 €

Taiteilijan kotisivut | Instagram

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ esittelee liiton jäsenyhdistysten taiteilijoiden teoksia ympäri vuorokauden. Näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI