MARIA LEPPÄNEN

TERVEISIÄ TÄÄLTÄ KOTOA!

1.-27.2.2021

Äitini soittaa säännöllisesti. Onko siellä satanut ja oletteko olleet terveenä? 

Olen kotoisin Karviasta, mutta monen pisteen kautta olen päätynyt Luvialle: Satakunnasta Savoon, sitten Etelä-Pohjanmaalle ja Pirkanmaan kautta takaisin Satakuntaan.

Suurin osa Helsingissä asuvista ystävistäni ovat myös kotoisin maalta. Ajattelen heitä, mutta emme useinkaan soittele tai tapaa. Ruuhkavuodet ovat vyöryneet arkeemme.

Tämä teos on tervehdys K A I K I L L E, jotka asuvat kaukana tärkeistä ja rakkaista ihmisistä.

t. Maria

Maria Leppänen (s.1982) asuu Eurajoen Luvialla. Hän on Porin Taiteilijaseura ry:n ja NYTE ry:n jäsen. Terveisiä täältä kotoa! -keramiikkainstallaation Leppänen on suunnitellut Galleria SEINÄ:ä varten tuomaan väriä ja lohtua vallitsevaan pitkän odotuksen ja turtumisen olotilaan ohi kiirehtiville, hidastaville ja pysähtyville kulkijoille.

Taiteilijan verkkosivut | Instagram

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut teoksista:
Maria Leppänen
maria.a.leppanen@gmail.com, 045 136 0182

Taiteilija on parhaiten tavoitettavissa sähköpostitse.

Sivun teoskuva: Maria Leppänen, "Terveisiä täältä kotoa!", 2021

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ on avoinna kaupunkilaisille vuorokauden ympäri koronapandemian aiheuttamasta poikkeustilasta huolimatta. 

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI