HANNA LAMNAOUER

VOIMAA JA VALOA

1.-30.6.2020

Hanna Lamnaouer (s. 1978) tavoittelee maalauksissaan todellisuuden mystistä puolta. Hän kuvaa töissään niin yksilön sulautumista ympäröivään todellisuuteen kuin havahduttavaa hetkellisyyttäkin. Valtava taivas, tyyni vesi, puiden latvat, hämyisät metsät, yksinäiset saaret ja ihmisluonto tarjoavat teemoja, joista inspiroitua.

Inspiroidun luomisen vimmasta; hetkistä, jolloin kaikki ympärillä oleva näyttäytyy suhteessa teokseen, kun todellisuus suodattuu, vertautuu ja rinnastuu taiteelliseen ilmaisuun."

Hanna Lamnouer valokuvaa ja käyttää kuvia teostensa pohjana. Hän yhdistää realistista kuvausta pelkistettyyn ja sattumaa hyödyntävään. Toisinaan hänen maalauksensa kehittyvät tietystä tunnelmasta, toisinaan hän muuntaa kuvan kohti suggestiivista, tyyntä, kaihoisaa ja unenomaista.

 Taide ei matki mykkänä ilmiömaailmaa vaan pyrkii ylittämään aineellisen ja esittävän rajat."

Lanmnaouerin työt viittaavat näkyvän ja koetun todellisuuden käsittämiseen alati liikkuvana. Hän välttää pysähtyneisyyttä, koska jähmettynyt kuvaus voi olla alistavaa ja osoittavaa. Hiljainen oleminen on jotain muuta. Liike-epäterävyys, pehmeä sulautuminen ja utuisuus kuvaavat todellisuuden jatkuvasti muovautuvana.


Hanna Lamnouer on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta (2002), kasvatustieteiden maisteriksi Turun yliopistosta (2007) sekä taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta (2014). Hän on osallistunut vuodesta 2002 alkaen yksityis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Lamnaouer on kirjoittanut taidearviota mm. Turun Sanomiin ja opettanut kuvataidetta Salon kansalaisopistossa vuodesta 2013 alkaen. Lamnaouer Taidemaalariliiton, Turun Taiteilijaseuran ja Salon Taiteilijaseuran jäsen.

Kuvataiteilijamatrikkeli | Taiteilijan kotisivut | Instagram

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ on avoinna kaupunkilaisille vuorokauden ympäri pandemian aiheuttamasta poikkeustilasta huolimatta. 

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI