JAMIE RANTA

KONSTRUKTIO 1

2.-30.11.2020

Jamie Rannan (s. 1986) teos Konstruktio 1 on kollaasi siitä, miltä inspiraatio näyttää taiteilijan pään sisällä.

"Se on eräänlainen mielenmaisema. Teos on saanut alkunsa siitä, kun olen ollut poissa luovalta alalta ja olen joutunut jättämään inspiraation taka-alalle. Yhtäkkiä se tuntui konkreettiselta asialta, joltakin, minkä halusin tehdä näkyväksi.

Teos on tehty lähes kokonaan roskista ja poisheitetystä materiaalista; pahvista, styroksista, muovista. Ainoastaan vihreä naru on ostettu kaupasta tätä varten (sillä se oli niin vastustamattoman ihanan värinen). Olen käyttänyt teosta tehdessäni myös vanhoja maaleja ja liimoja pois työhuoneeltani, ennen kuin ne ehtivät vanheta käyttökelvottomiksi. Kierrätysteema on siis vahvasti läsnä teoksessa.

Taiteilijana enimmäkseen maalaan maisema-aiheisia teoksia, paikkoja luonnosta, jotka puhuttelevat minua jollain lailla. Välillä saatan kokeilla muita tekniikoita ja materiaaleja, joskus toisenlainen tekeminen on hauskaa irrottelua."

Jamie Ranta on Pohjalaisen Taiteilijaliiton ja Seinäjoen Taiteilijaseuran jäsen.

Taiteilijan verkkosivut | Instagram

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ on avoinna kaupunkilaisille vuorokauden ympäri. 

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI