TIINA VEHKAPERÄ

UROS + NAARAS

3.-31.1.2020

Oulun Taiteilijaseuran Tiina Vehkaperä tuo Galleria SEINÄ:n näyttelyynsä valotaidetta. Ajankohtaisessa teosparissa Uros ja Naaras materiaalina on 1700-luvun antiikkia ja led-valo. Viime aikoina Vehkaperä on yhdistellyt uutta teknologiaa 1800 miljoonaa vuotta vanhoihin kiviin, 1700-luvun antiikkiin ja tämän päivän materiaaleihin aina muovileluista puutarhan löydöksiin. Vehkaperän tuotannossa olennaista on olemisen ymmärtäminen, kommunikaation olemus sekä ihmisyyden ja ihmissuhteiden dynamiikan tarkkailu. Hänen teoksensa puhuvat ilmiöistä ja elementeistä, jotka näyttävät toistuvan elämässä ja jotka kenties pitävät meitä elossa.

Tiina Vehkaperä (1982) on kuvanveistäjä, joka asuu ja työskentelee Oulussa. Vehkaperä on Oulun Taiteilijaseuran puheenjohtaja sekä jäsen Suomen Kuvanveistäjäliitossa, T.E.H.D.A.S -kollektiivissa ja Kulttuuriosuuskunta ILMEessä. Hän toimii kuvanveistäjänä laajentaen työskentelyään myös mm. esittävän taiteen, yhteisötaiteen ja erilaisten ohjaustöiden piiriin. Vehkaperän teoksia on ollut esillä mm. Oulun Taidemuseossa (kutsunäyttely ja jurutetty näyttely), Kemin Taidemuseossa (kutsunäyttely), Rovaniemen Taidemuseossa (jurytetty näyttely) ja Rauman Taidemuseossa (jurytetty näyttely).

Taiteilijan kotisivut | Kuvataiteilijamatrikkeli

Valoteokset ovat nähtävillä päivittäin klo 06-24.

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ esittelee liiton jäsenyhdistysten taiteilijoiden teoksia ympäri vuorokauden. Näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI