MAIJARIITTA KARHULAHTI

PIIRROS - A DRAWING

3.-29.1.2021

Piirros - A Drawing on galleriatilan täyttävä piirrosinstallaatio. Se on tilassa kulkevia hentoja ja väkeviä viivoja, hienovaraisia pintoja, yksityiskohtia ja kerroksia.

Taiteilija Maijariitta Karhulahti työskentelee materiaalilähtöisesti hyödyntäen materiaalin luomia assosiaatioita ja tunnelmia. Tässä installaatiossa taiteilija on kiinnittänyt huomionsa materiaalilla piirtämiseen. Hän ajattelee kolmiulotteisilla rakennelmilla samoin kuin piirtäessään ja maalatessaan kaksiulotteiselle pinnalle.

Maijariitta Karhulahti on kuopiolainen kuvataiteilija ja Kuopion Kuvataiteilijat ry:n jäsen, joka käyttää taiteessaan kierrätettyjä, löydettyjä ja perinnöksi saatuja materiaaleja ja esineitä. Taiteilija työskentelee pääasiassa tekstiilillä, ja on viehtynyt erilaisista punontatekniikoista sekä läpinäkyvien pintojen taakse ja sisään asetetuista kokonaisuuksista.

Piirros - A Drawing installaation valaistuksessa Karhulahden työparina toimii teatteriteknikko Anne Salmi.

Näyttelyn toteutusta on tukenut Taiteen Edistämiskeskus.

Kuvaaja: Maijariitta Karhulahti, kuvassa Karhulahti ja Anne Salmi

Taiteilijan verkkosivutFacebookInstagram

Haastattelupyynnöt:
Maijariitta Karhulahti
maijariitta.karhulahti@gmail.com, 040 5428362

Taiteilija on parhaiten tavoitettavissa sähköpostitse.

Sivun teoskuva: Maijariitta Karhulahti, "Piirros - A Drawing", 2020, kuvaaja: Ari Kesonen

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ on avoinna kaupunkilaisille vuorokauden ympäri koronapandemian aiheuttamasta poikkeustilasta huolimatta. 

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI