LAURA LAURILA

MERI

2.-31.5.2020

Laura Laurila käsittelee näyttelyssään meren kauneutta ja kärsimystä. Laurila on lähestynyt aihetta poimimalla koralliriutoilla elävien eliöiden värejä ja muotoja järjestäen ne uudelleen abstrakteiksi akryylimaalauksiksi.

Laurila haluaa teoksillaan kiinnittää katsojan huomion meren tilaan, jossa koralliriuttoja uhkaa vaaleneminen ilmastonmuutoksen johdosta. Veden liiallinen lämpeneminen tappaa koralleja ja uhkaa siten myös kalakantojen säilymistä. Samalla monien ihmisten elämäntapa ja elinympäristö on vaarassa tuhoutua. Näyttely muistuttaa katsojia korallien ainutlaatuisesta kauneudesta, samalla kehottaen toimimaan merten hyväksi ennen kuin on liian myöhäistä.

Laura Laurila on tamperelainen kuvataiteilija, Rajataide ry:n ja Pirkka-Hämeen kuvataiteilijat ry:n aktiivijäsen. Laurila työskentelee sekä akryyleillä että akvarelleilla löytäen tekniikoista samankaltaisuutta, kuten läpikuultavien väripintojen mahdollisuuden.

Kelluvat, 2020, akryyli kankaalle, 50 x 60 cm, 600 €
Meriheinää, 2020, akryyli kankaalle, 50 x 60 cm, 600 €
Laskuvesi, 2020, akryyli kankaalle, 50 x 60 cm, 600 €
Rakenteet, 2020, akryyli kankaalle, 50 x 60 cm, 600 €

Taiteilijan kotisivut

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ on avoinna kaupunkilaisille vuorokauden ympäri pandemian aiheuttamasta poikkeustilasta huolimatta. 

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI