SUOMEN KUVATAIDEJÄRJESTÖJEN LIITOLLE OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN ERITYISAVUSTUS TAIDELAINAAMOTOIMINNAN KEHITTÄMISEEN

4728150808_8f73005882_o

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto käynnistää vuonna 2019 opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana ohjelmistokehityshankkeen, joka päätyttyään takaa liiton jäsenjärjestöjen ylläpitämille taidelainaamoille yhdenmukaisemmat toimintaedellytykset. Taidelainaamoissa toimivan operatiivisen henkilökunnan työkuorma vähenee ja ydinhenkilöstön resursseja vapautuu tuottavampaan myynti- ja markkinointityöhön, kun mm. asiakas- ja taiteilijarekisterit ja talouden hallintatyökalut päivitetään. Toimiva järjestelmä mahdollistaa myös taidelainaamotoiminnan laajentamisen ja taidelainaamoja ylläpitävien yhdistysten yleishyödyllisen toiminnan laajentamisen. Lisääntyneitä provisioituloja voidaan kohdentaa esimerkiksi jäsenjärjestöjen taidegallerioiden vuokrien huojentamiseen.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto sai kehittämishankkeen rahoittamiseksi opetus- ja kulttuuriministeriön visuaalisen taiteen alan välittäjäportaan kehittämishankkeisiin suunnatun 45.000 euron suuruisen erityisavustuksen.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Venla Styrman
venla.styrman@skjl.fi