Kuolutuksia

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto järjestää koulutustilaisuuksia ja seminaareja kuvataiteilijoita koskettavista ajankohtaista aiheista.

SKjL järjesti seminaarin TAITEILIJASEURAT SÄHKÖISESSÄ TOIMINTAYMPÄRISTÖSSÄ 18.11.2016 klo 12.00-16.30 Tampereella (Vanha kirjastotalo, luentosali, Keskusaukio 4). Seminaarissa alustivat Suomen Taiteilijaseuran viestintäpäällikkö Miisa Pulkkinen, kuvataiteilija Pasi Rauhala (Art Advisor) ja Tait.kand. Petteri Putkinen (Open Curat).

Viestintäpäällikkö Miisa Pulkkinen, Suomen Taiteilijaseura
TAITEILIJASEURAN TEHOKAS VIESTINTÄ
Paikallinen taiteilijaseura voi tehokkaan viestinnän avulla tavoittaa uutta yleisöä ja sitouttaa jäsenensä mukaan toimintaan. Mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa? Millaista on tavoitteellinen viestintä 2016? Kuinka kirjoittaa tiedote, joka huomataan? Suunnitelmallisen viestinnän lisäksi osuudessa käsitellään myös osallistujien kokemuksia onnistuneesta viestinnästä erityisesti taiteilijaseurojen näkökulmasta.

Kuvataiteilija Pasi Rauhala
ART ADVISORIN LUOMAT UUDET VIESTINNÄLLISET MAHDOLLISUUDET
Art Advisorissa käyttäjä on kuraattori joka päättää mikä on mielenkiintoista juuri hänelle. Ketä hän haluaa seurata ja mistä näyttelyistä saada lisätietoja. Sivusto on syntynyt tarpeesta parantaa näyttelyviestinnän mahdollisuuksia. Kuka tahansa voi perustaa oman väliaikaisen näyttelytilan vaikka työhuoneelleen ja saada näyttelylle tätä kautta uusia yleisöjä helposti. Kun samalla alustalla on niin museot, galleriat kuin pienimuotoisemmat taidetapahtumat niin se tuo tehokkaasti demokratian taideviestintään. Vain sisältö ratkaisee, ei se kenellä on eniten pistää rahaa mainontaan.

Tai.kand. Petteri Putkinen
TAITEILIJOIDEN JA TAIDEORGANISAATIOIDEN ONLINE-TYÖKALUT
Sähköiset verkkopalvelut auttavat avoimen näyttelyhaun järjestäjiä ja kuraattoreita. Miten näyttelytyökalut ja verkkogalleriat kytkeytyvät toisiinsa? Kaiken keskiössä on taiteilijan ja taideorganisaation työntekijöiden työn helpottaminen verkkopohjaisin työkaluin.

 

MENNEET SEMINAARIT

SKjL järjesti TOIMEHEN ME TULLAAN seminaarin taiteilijaseurojen toimeentulosta pe 27.11.2015 Tampereella. Seminaarissa käsiteltiin mm. kuvataiteilijoiden tukemista yhdistysten näkökulmasta sekä Taiken ja Suomen Kulttuurirahaston avustuksia kuvataiteen yhteisöille. Seminaarissa oli alustajia Suomen Taiteilijaseurasta, Taikesta, Suomen Kulttuurirahastosta, Ars-Hämeestä ja Kauno ry:stä.

Kakille avoin SKjL:n Kuvataiteen %-seminaari järjestettiin 20.5.2011 Jyväskylässä. Seminaarissa käsiteltiin kuvataiteen prosenttiperiaatetta mm. tilaajan, rakennuttajan ja taiteilijan näkökulmasta.

Prosenttimerkki Oulun Taidemuseolle

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto on luovuttanut prosenttimerkin Oulun taidemuseolle esimerkillisestä toiminnasta kuvataiteen prosenttiperiaatteen edistäjänä.

Oulun kaupunki hyväksyi prosenttiperiaatesuosituksen vuonna 1964 taidemuseon perustamisen siivittämänä. 2000-luvulla prosenttiperiaate sai Oulussa uutta vauhtia, kun kaupunki vakiinnutti prosenttisäännön käytön kuvataidehankinnoissaan. Paikallisia kuvataiteilijoita on muistettu kiitettävästi prosenttitaidehankkeissa. Prosenttitaide on tuonut Ouluun lisää kuvataidemyönteistä ilmapiiriä ja kaupunkilaisten yhteishenkeä.

Prosenttimerkkinä luovutettiin Varsinais-Suomen taidetoimikunnan lanseeraama Prosentti taiteelle –laatta 21.5.2011 Jyväskylässä.