ART FAIR SUOMI UUDISTUU - KESÄLLÄ 2021 TAPAHTUMAN PÄÄOSASSA OVAT PÄÄKAUPUNKISEUDUN GALLERIAT

Maimu Brushwood Maija Närhisen näyttelyssä, Kuva: Aukusti Heinonen
Maimu Brushwood Maija Närhisen näyttelyssä, Kuva: Aukusti Heinonen

Art Fair Suomi Goes Galleries avaa kuvataidekesän 2021 ja levittäytyy ympäri Helsingin gallerioita. Yhden yhteisen tapahtumapaikan sijaan festivaali nostaa tänä vuonna esiin pääkaupunkiseudun kuvataidetaidetarjontaan vahvasti kuuluvat ja sitä rikastuttavat galleriat ja taideyhteisöt omissa toimitiloissaan, ja vastaa näin koronapandemian aiheuttamaan kulttuurinnälkään turvallisella ja yleisöystävällisellä tavalla.

Kesäkuun alussa toteutettavan Art Fair Suomi Goes Galleries -festivaalin pääosassa ovat Helsingin galleriatilat näyttelyineen ja taiteilijoineen. Yleisö voi viikon ajan uppoutua eri kaupunginosissa entistä rikkaampien galleria- ja taidekokemusten äärelle, kun festivaaliin erityisesti tuotetut keskustelut, teokset, interventiot ja tapahtumat syventävät näyttelytarjontaa. Festivaalin kaikkiin näyttelyihin ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

Galleriat tarjoavat elinvoimaisia ja kokeilevia kuvataiteen tuotantoja, ja tuovat esiin taiteilijoita aina nuorista tekijöistä varttuneempiin konkareihin. Gallerioiden kirjo on suuri, ja mukaan mahtuu yksityisiä gallerioita, järjestögallerioita ja taiteilijavetoisia projektitiloja. Art Fair Suomen aikana yleisön löytämät tilathan tuottavat ilmaista kulttuuritarjontaa yleisölle läpi vuoden!

Art Fair Suomi Goes Galleries liittyy myös osaksi vahvaa kuvataiteen kesää Helsingissä. Tapahtuma vie yleisön ajankohtaisen, urbaanin taidetarjonnan ääreen juuri ennen Helsinki Biennaalin avautumista.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ikkunagalleria Galleria SEINÄ ja galleriassa kesäkuussa nähtävä Sanna Majanderin Asfalttikukkia -näyttely on mukana tapahtumassa. Liitto nostaa tapahtumaviikon ajan viestinnässään myös esiin  pääkaupunkiseudun ulkopuolisia galleria- ja taidelainaamotoimijoita.

Lisätietoa ja tapahtuman ohjelma: http://artfairsuomi.fi/

Art Fair Suomi goes galleries -logo

Art Fair Suomi -nykytaidefestivaalia ovat vuodesta 2005 järjestäneet Taiteilijajärjestö MUU ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto. Vuodesta 2020 mukana ovat myös muut kuvataiteilijoiden valtakunnalliset järjestöt: Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto.