ART FAIR SUOMI UUDISTUU - VUONNA 2021 TAPAHTUMAN PÄÄOSASSA OVAT PÄÄKAUPUNKISEUDUN GALLERIAT

Art Fair Suomi goes galleries -logo

Art Fair Suomi Goes Galleries 2021 nostaa esiin pääkaupunkiseudun kuvataidetarjontaan vahvasti kuuluvat ja sitä rikastuttavat galleriat ja taideyhteisöt. Samalla tapahtuma vastaa koronapandemian aiheuttamaan kulttuurinnälkään turvallisella ja yleisöystävällisellä tavalla. Tapahtuma vie ajankohtaisen, urbaanin taidetarjonnan ääreen juuri ennen Helsinki Biennaalin avautumista 8.–13.6.2021. Festivaalin pääosassa ovat Helsingin, Vantaan ja Espoon galleriatilat näyttelyineen ja taiteilijoineen.

Yleisö voi Art Fair Suomi Goes Galleries -tapahtumaviikon ajan uppoutua pääkaupunkiseudun eri kaupunginosissa entistä rikkaampien galleria- ja taidekokemusten äärelle, kun festivaaliin erityisesti tuotetut keskustelut, teokset, interventiot ja tapahtumat syventävät näyttelytarjontaa. Festivaalin kaikkiin näyttelyihin ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

Galleriat tarjoavat elinvoimaisia ja kokeilevia kuvataiteen tuotantoja, ja tuovat esiin taiteilijoita aina nuorista tekijöistä varttuneempiin konkareihin. Gallerioiden kirjo on suuri, ja mukaan mahtuu yksityisiä gallerioita, järjestögallerioita ja taiteilijavetoisia projektitiloja. Tapahtuman ohjelmasta tiedotetaan lisää talven ja kevään 2021 aikana. Festivaalin yhteisiä avajaisia vietetään tiistaina 8. päivä kesäkuuta 2021.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto on mukana tapahtumassa nostamassa keskusteluun myös pääkaupunkiseudun ulkopuolisten galleriatoimijoiden näkökulmaa ja järjestämässä seminaari- ja keskustelutilaisuuksia välittäjäportaan ajankohtaisia teemoista.

Lisätietoa: http://artfairsuomi.fi/

Art Fair Suomi -nykytaidefestivaalia ovat vuodesta 2005 järjestäneet Taiteilijajärjestö MUU ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto (VTL). Vuodesta 2020 mukana ovat myös muut kuvataiteilijoiden valtakunnalliset järjestöt: Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto.