NÄYTTELYTOIMINTA

Galleria SEINÄ

Galleria SEINÄ on vuonna 2014 perustettu Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ikkunagalleria Mannerheimintien varrella Töölössä, Helsingissä. Galleria esittelee liiton jäsenyhteisöjen taiteilijoiden teoksia tarjoten laaja-alaisesti maalaustaidetta, grafiikkaa, veistoksia, valokuvaa ja mediataidetta eri puolilta Suomea. Näyttelyt vaihtuvat kuukausittain ja ovat avoinna yleisölle ympäri vuorokauden. Näyttelyt saavat päivittäin tuhansien ihmisten huomion vilkkaan Mannerheimintien ja läheisten joukkoliikenteen pysäkkien ansiosta.

Vuosinäyttelyperinne

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto oli aiemmin tunnettu erityisesti valtakunnallisista vuosinäyttelyistään, joita liitto järjesti toimintansa alusta alkaen eri puolilla Suomea taidemuseoissa ja muissa keskeisissä näyttelytiloissa. Vuonna 2018 vuosinäyttelyperinteestä luovuttiin taloudellisista syistä. Liitto järjestääkin suurempia näyttelyhankkeita nykyisin vain tilanteessa, jossa tuotannolliset resurssit mahdollistavat taiteilijoiden ja henkilökunnan oikeuksia kunnioittavan palkka- ja palkkiotason sekä täyttävät muut alan näyttelytoimintaa ohjaavat hyvät käytänteet.

Kuvataidefestivaali

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto järjesti syksyllä 2018 Juhlat/Bileet/Party/Fest/Hïeje -kuvataidefestivaalin osana 80 -vuotisjuhlavuottaan. Festivaali keräsi päätapahtumapaikoissaan Joensuun Taidemuseo Onnissa, Taidekeskus Ahjossa ja Galleria Kohinassa yli 6.500 kävijän yleisön. Festivaalikonseptia pyritään kehittämään ja mahdollisesti tulevaisuudessa toistamaan liiton toiminnan taloudellisten resurssien niin salliessa.