NÄYTTELYTOIMINTA

GALLERIA SEINÄ

Galleria SEINÄ on ikkunagalleria liiton toimiston yhteydessä Mannerheimintiellä Helsingin keskustassa. Galleria esittelee liiton jäsenyhteisöjen taiteilijoiden teoksia tarjoten laaja-alaisesti maalauksia, grafiikkaa, piirustuksia, veistoksia, valokuvia ja videotaidetta eri puolilta Suomea. Näyttelyt vaihtuvat kuukausittain ja ne ovat avoinna yleisölle ympäri vuorokauden. Näyttelyt saavat päivittäin tuhansien ihmisten huomion vilkkaan Mannerheimintien sekä läheisten joukkoliikenteen pysäkkien ansiosta.

VUOSINÄYTTELYPERINNE

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto on toimintansa alusta alkaen järjestänyt vuosittaisia valtakunnallisia näyttelyitä eri puolilla Suomea. Näyttelytoiminnallaan liitto on edistänyt kuvataiteen arvostuksen vahvistamista ja vaikuttavuutta koko maassa. Liiton näyttelyt ovat esitelleet eri puolilla Suomea työskentelevien taiteilijoiden työtä ja olleet samalla tuore katsaus tämän hetken nykytaiteeseen. Näyttelyitä on järjestetty taidemuseoissa ja muissa keskeisissä taidenäyttelytiloissa yhteistyössä alueellisten jäsenyhteisöjen sekä paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa. Näyttelyt ovat olleet harvoja täysin avoimen haun pohjalta kuratoituja näyttelyitä Suomessa. Hakeminen näyttelyihin on ollut avointa kaikille suomalaisille ja Suomessa asuville taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja kuvataiteen korkeakouluopiskelijoille.

KUVATAIDEFESTIVAALI

Vuonna 2018 vuosinäyttelyperinteestä luovuttiin ja siirryttiin uudenlaiseen festivaalimuotoiseen konseptiin. Kuvataidefestivaali levittäytyy kuvataiteen ohessa ääni-, video- ja valoteoksien, performanssien, installaatioiden ja yhteisöllisten työpajojen muodossa ympäri kulloinkin festivaalia isännöivää kaupunkia. Urbaaniin tilaan levittäytyvä festivaali tuo taiteen osaksi ihmisten arkea. Festivaalin aikana visuaalinen taide kulkeutuu vakiintuneiden kuvataiteen esityspaikkojen, museoiden ja gallerioiden seinien sisäpuolelta myös keskusta-alueiden ulkopuolelle pyrkien mahdollistamaan taidekokemuksen kaikille kaupunkilaisille.

Ensimmäinen festivaali Juhlat/Bileet/Party/Fest/Hïeje järjestettiin Joensuussa syksyllä 2018 osana liiton 80 -vuotisjuhlavuotta. Festivaali keräsi päätapahtumapaikoissaan Joensuun Taidemuseo Onnissa, Taidekeskus Ahjossa ja Galleria Kohinassa yli 6.500 kävijän yleisön ja sai runsaasti mediahuomiota. Seuraava kuvataidefestivaali järjestetään kesällä 2021 Tampereella.