JÄSENYHTEISÖ: EHDOTA VUODEN 2024 TUNNUSTUSPALKINNON SAAJAA

7E4E7C22-ED82-48DE-B092-7AA8210DDA7A

Ehdokasasettelu vuoden 2024 tunnustuspalkinnon saajalle on avoinna. Ehdotuksia palkinnon saajasta voivat antaa liiton jäsenyhteisöt.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto on jakanut vuodesta 1993 alkaen tunnustuspalkintoa lisätäkseen monimuotoisen kuvataiteen sekä kuvataiteilijoiden ja kuvataiteen järjestökentän arvostusta ja näkyvyyttä. Tunnustuspalkinto myönnetään vuosittain yhteisölle tai henkilölle tunnustuksena kuvataiteen hyväksi tehdystä merkittävästä työstä teemoittaisella painotuksella. Vuonna 2023 tunnustuspalkinto myönnettiin Oulun Taiteilijaseuralle -63 ry:lle kuvataiteilijan aseman ja toimeentulon edistämisen eteen tehdystä työstä. Tunnustuspalkintoon ja aiempien vuosien palkinnonsaajiin voi tutustua tarkemmin  täällä.

Pyydämme nyt jäsenyhteisöiltämme ehdotuksia vuoden 2024 palkinnonsaajasta. Vuoden 2024 tunnustuspalkinnon teema on myönteinen signaali. Teema tulee ottaa huomioon ehdokkaan valinnassa. Teemaa voi tulkita vapaasti ja painottaa/lähestyä eri kulmista. Palkinnon saajaksi voi ehdottaa tahoa, tekoa, taiteilijaa tai teosta. Toivomme mieluusti erilaisia näkemyksiä asiaan.

Ehdotuksia otetaan vastaan 12.6.2024 saakka. Ehdotukset tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen koordinaattori@skjl.fi ja mukana tulisi olla perustelut (max A4) siitä, miksi juuri tämä ehdokas. Valinnan palkinnon saajasta tekee liiton hallitus.

Tunnustuspalkinnon saaja julkistetaan kuvataiteen päivänä 10.7.2024.