LIITOLLE UUSI JÄSENYHTEISÖ: LOVIISAN TAIDEYHDISTYS RY

Loviisan Taideyhdistyksen Galleria Theodor sijaitsee Loviisan taidekeskuksessa maaliskuuhun 2022 asti. Kuva: Loviisan Taideyhdistys ry
Loviisan Taideyhdistyksen Galleria Theodor sijaitsee Loviisan taidekeskuksessa maaliskuuhun 2022 asti. Kuva: Loviisan Taideyhdistys ry
Galleria Theodorin tiloissa Loviisan taidekeskuksessa on kaksi valoisaa näyttelytilaa. Kuva: Loviisan Taideyhdistys ry
Galleria Theodorin tiloissa Loviisan taidekeskuksessa on kaksi valoisaa näyttelytilaa. Kuva: Loviisan Taideyhdistys ry

Loviisan Taideyhdistys ry on kaksikielinen vuonna 1972 perustettu ammattitaiteilijoiden ja kuvataiteen harrastajien yhdistys. Yhdistys ylläpitää keväällä 2022 uusissa tiloissa Loviisan keskustassa avautuvaa Galleria Theodor -taidegalleriaa ja järjestää vuosittain puistotaide- ja maalaustapahtumia. Vuonna 2021 Galleria Theodorissa ja yhdistyksen tapahtumissa vieraili ähes 4.500 kävijää.

Vuoden 2022 aikana Loviisan Taideyhdistyksen tavoitteena on lisätä entisestään yhteistyötä muiden taideyhteisöjen kanssa ja laajentaa näyttelytoimintaa myös galleritilansa ulkopuolelle. Yhdistys käynnistää mm. yhteistyön porvoolaisen Sannäsin kartanon konferenssi- ja kokoushotellin kanssa ja järjestää vuoden aikana kartanon tiloissa jäsenistönsä töitä esitteleviä myyntinäyttelyitä.

Loviisan Taideyhdistys on myös mukana lasten kulttuurikasvatuksessa ja Loviisan kaupungin valtakunnallisessa Hauska harrastaa -pilottihankkeessa. Yhdistys järjestää kahdella loviisalaisella koululla oppilaille iltapäiväkerhotoimintaa. Alueen kouluille ja päiväkodeille järjestetään vuosittain joulukuussa myös lasten maalaustapahtuma, jonka aikana tehdyistä töistä järjestetään lasten oma taidenäyttely Galleria Theodorissa.

LOVIISAN TAIDEYHDISTYS RY

Jäsenmäärä: 103 (2021)
Perustamisvuosi: 1972

Galleria Theodor
Loviisan taidekeskus, Brandensteininkatu 3, 07900 Loviisa

(Kuningattarenkatu 18, 07900 Loviisa, helmikuusta 2022 alkaen)

Kotisivut
Facebook
Instagram

Taiteilijaseura esittelyssä -juttusarja esittelee Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton jäsenjärjestöjä. Liiton jäsenistöön kuuluu kymmeniä vuosia toimineita, asemansa vakiinnuttaneita vahvoja ja aktiivisia yhdistyksiä. Mukana on myös useita nuoria yhdistyksiä, joiden toiminta-alue ja kulttuurinen merkitys kuvataiteen kentän aktiivisina ja kriittisinä uudistajina on huomattavasti jäsenmääräänsä suurempi. Taiteilijaseurojen toiminta on merkittävää niin alueellisen elinvoimaisuuden, paikallisen kulttuurielämän jatkuvuuden kuin kuvataiteen kentän uudistumisenkin kannalta. Tutustu muihin juttusarjan osiin täällä.