LIITOLLE UUSI JÄSENYHTEISÖ: TAITEILIJAYHDISTYS TAPAUS RY

Tapaus ry toimii Helsingissä Tapanilan aseman vieressä, Tapanilan vanhassa tehdaskiinteistössä. Kuva: Tapaus ry
Tapaus ry toimii Helsingissä Tapanilan aseman vieressä, Tapanilan vanhassa tehdaskiinteistössä. Kuva: Tapaus ry
Yhdistyksen grafiikanpaja on keskittynyt metalligrafiikan tekemiseen. Kuva: Tapaus ry
Yhdistyksen grafiikanpaja on keskittynyt metalligrafiikan tekemiseen. Kuva: Tapaus ry

Taiteilijayhdistys Tapaus ry on Helsingin Tapanilassa toimiva yhdistys. Yhdistys on perustettu tammikuussa 2002 ja se on toimii Tapanilan aseman vieressä, Tapanilan vanhassa tehdaskiinteistössä.

Taiteilijayhdistys vuokraa työtiloja luovien alojen tekijöille. Yhdistyksen tiloissa työskentelee kuvataiteen ammattilaisia ja harrastajia, taidemaalareita, valokuvaajia, taidegraafikoita, käsityöläisiä sekä esimerkiksi graafisia suunnittelijoita.

Tällä hetkellä tilassa on useita erillisiä työhuoneita ja yhdistyksellä lähes 40 jäsentä. Erillisten työhuoneiden lisäksi yhdistyksellä on grafiikanpaja, jossa on vuokrattavana kuusi työpöytäpaikkaa.

Yhdistyksen jäsenillä on työhuoneidensa lisäksi käytettävissään yhteinen näyttelytila, valokuvapimiö ja grafiikanpaja. Grafiikanpaja on keskittynyt metalligrafiikan tekemiseen ja käytössä on kaksi syväpainoprässiä, happohuone sekä esimerkiksi akvatintapölytykseen soveltuvat tilat. Kaikki yhdistyksen tilat ovat kehitetty ja ylläpidetty yhdistyksen jäsenten toimesta.

Tapaus ry on aktiivinen tapahtumajärjestäjä Tapanilassa. Yhdistys toimii tiiviissä yhteistyössä muiden paikallisten yhdistysten ja yritysten kanssa. Tapaus ry osallistuu vuosittain Taiteiden Yö -tapahtumaan, Tapanilassa järjestettäviin tapahtumiin ja järjestää itse avoimien ovien päiviä, jolloin yleisö saa tulla tutustumaan taiteilijatyöhuoneisiin ja yhdistyksen toimintaan. Ateljee Tapauksessa jäsenet järjestävät myös omia näyttelyitään.

TAITEILIJAYHDISTYS TAPAUS RY

Jäsenmäärä: n. 40 (2021)
Perustamisvuosi: 2002

Kotisivut
Facebook

Taiteilijaseura esittelyssä -juttusarja esittelee Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton jäsenjärjestöjä. Liiton jäsenistöön kuuluu kymmeniä vuosia toimineita, asemansa vakiinnuttaneita vahvoja ja aktiivisia yhdistyksiä. Mukana on myös useita nuoria yhdistyksiä, joiden toiminta-alue ja kulttuurinen merkitys kuvataiteen kentän aktiivisina ja kriittisinä uudistajina on huomattavasti jäsenmääräänsä suurempi. Taiteilijaseurojen toiminta on merkittävää niin alueellisen elinvoimaisuuden, paikallisen kulttuurielämän jatkuvuuden kuin kuvataiteen kentän uudistumisenkin kannalta. Tutustu muihin juttusarjan osiin täällä.