Marika Lahdenperä

Kasvukipujen puutarha

1.-31.7.2024

Marika Lahdenperän näyttely Kasvukipujen puutarha koostuu vesiväriteoksista, jotka ovat syntyneet hänen omasta tarpeestaan paeta varhaisaikuisuuden kasvukipuja puutarhan yksityiskohtiin. Lahdenperä on keskittynyt vesivärimaalaukseen nyt viiden vuoden ajan ja löytänyt siitä enemmän vapautta liikkua teoksen ja tilan välillä verrattuna muihin maalauksen tekniikkoihin. Nyt vuoden ajan hän on yhdistänyt vesivärimaalauksen herkkyyttä kolmiulotteiseen työskentelyyn.

Näyttelyn teoksissa näkyy Lahdenperän lapsenomainen keskittyminen luonnon pikkuseikkoihin lopulta tuoden niistä jotain koskettavaa ja tunteellista esiin. Kuinka uppoutuminen metsän syviin kerroksiin, kasvien kuolemaan sekä kaukaisiin vuoriin voi olla niin ilahduttavaa? Elämä on jäänyt tauolle, kun hän lähtee etsimään tätä luontoyhteyttä vaellukselta Lapista, Tampereen metsistä, vuoristoisesta Turkista, residenssistä Italiasta sekä Lahdenperän omasta vaatimattomasta puutarhasta. Teoksissa hän tuo tätä leikkisyyttä esiin leikkaamalla ja yhdistämällä paperin muotoja saveen sekä puurakennelmiin luoden näin tilaa ja kolmiulotteisuutta teoksiin. Tämä lapsenomainen ote vesivärimaalaukseen sitoutuu näyttelyssä yhteen aikuisuuden kasvukipujen ja nostalgian kanssa.

Marika Lahdenperä (s.1998) asuu ja työskentelee Tampereella. Hän on valmistunut taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta vuonna 2021, jonka lopputyönäyttelystä hänen teoksensa ostettiin Kansallisgallerian kokoelmaan. Hän on pitänyt näyttelyitä ympäri Suomea, mutta myös Galleria Snow:ssa Berliinissä. Lahdenperä toimii kuraattorina Café Bar No9:ssa sekä opettaa ”Modernia vesivärimaalausta” kurssia Tampereen Taiteilijaseuran tiloissa. Marika Lahdenperä on Tampereen Taiteilijaseuran jäsen. Hänen työskentelyään voi seurata

Instagramissa: https://www.instagram.com/marikajul/

tai nettisivuilla: https://www.marikalahdenpera.com.

Tiedustelut teoksista // marika.lahdenpera@windowslive.com

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ on avoinna kaupunkilaisille vuorokauden ympäri.

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI