Laura Havanto

Yhteys

1.-30.9.2022

Yhteys on puusta ja keramiikasta rakentunut installaatio, jossa metsän oksistoilla olevilla linnuilla on sanottavaa toisilleen. Kokonaisuudessa geometriset muodot kohtaavat orgaanisemmat ja muodostavat eri tavoin yhteyden toisiinsa.

Ihminen on kautta aikain tavoitellut säännönmukaisia ja geometrisia muotoja. Luonto taas jättää täydelliset piirrot omaan arvoonsa ja keksii mitä yllätyksellisempiä ja oikukkaampia muotoja.

Savi on ollut Laura Havannon päämateriaali vuosia, mutta hän pitää myös muista materiaaleista kuten lasista ja puusta. Saven kanssa työskennellessään Havanto suosii erilaisia tekniikoita - valamista, käsinrakentamista ja prässäämistä.

Laura Havanto 2022 Venla Styrman
Laura Havanto 2 2022 Venla Styrman

Laura Havanto (s. 1980) on pian kuvataiteilijaksi valmistuva muotoilija, jolle kolmiulotteisuus ja käsillä tekeminen on luontevin tapa ilmaista itseään. Havanto opiskelee Turun Taideakatemiassa ja työskentelee Helsingissä. Laura Havanto on Helsingin Taiteilijaseura ry:n jäsen.

“Töölö ja Mansku toimivat upeana paikkana Keskuspuiston ja vilkkaimman ihmisvilinän leikkauspisteessä. Aiheistot taiteeseeni syntyvät ympärillä olevasta, aiemmin koetusta ja historian havinasta. Lähiuonto ja palstaviljely ovat toimineet inspiraation lähteinäni viime vuosina, kun olen käsitellyt teoksissani luontoaiheita eri näkökulmista.

Rakennan usein installaatioita erilaisista valetuista kappaleista, joihin lisään orgaanisia elementtejä. Yhdistän mielelläni erilaisia materiaaleja keskenään, sillä mielestäni pehmeät ja kovat materiaalit tuovat kiehtovaa kontrastia toisiinsa. Myös värit ovat tärkeässä roolissa teoksissani. Niiden kautta toivon tuovani iloa ympärille myös ahdistavien tapahtumien keskelle."

Taiteilijan verkkosivut | Taiteilija Instagramissa

Näyttelyn teokset
Yhteys, 2022, keramiikka, puu

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ on avoinna kaupunkilaisille vuorokauden ympäri.

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI