Jenni Kalsola

ODOTUS

1.-31.5.2023

Jenni Kalsolan omintakeinen tapa maalata taivuttaa perinteistä maalausta, kun raita kerrallaan maalatuista kerroksista syntyy aineellinen kudelma, joka leikittelee materian olemuksella. Tiiviit raidat kuvaavat mennyttä elämää, perimää ja sattumaa. Historiallinen värinä näyttäytyy tavassa maalata räsymattomaista pintaa, joka ankkuroituu hetken havainnointiin. Yhteys muihin ihmisiin, luontoon ja koko ympäröivään maailmaan toteutuu maalauksissa, kun tiiviistä kudelmasta muodostuu kokonaisuus. Hetki muuntuu maalikuteiksi ja järjestäytyy uudelleen, luoden uutta.

Odotus -teoksessa kaksi ihmistä istuu kahvilassa ja odotuksen tunne väreilee ilmassa. Keskustelu kahden ihmisen välillä edistää toivoa, kun ajatuksemme ja tunteemme tulevat kuulluksi. Toisiinsa sulautuvat elementit pitävät pinnan alla tietoa menneestä ja luovat tulevaa. Odotus on läsnä tämän hetken maailmanpoliittisessa tilanteessa, kun maailman rakenteita ravistellaan. Olemme välitilassa, jossa odotus kuuluu arkipäiväämme, mutta toivo paremmasta valaisee hämärää tilaa.

Jenni Kalsola on valmistunut Kankaanpään Taidekoulusta kuvataitelijaksi ja Taideteollisesta korkeakoulusta Taiteen maisteriksi. Hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyitä ja hän on osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin. Hänen teoksiaan on ollut esillä mm. Helsingin Taidehallissa, Forssan museossa sekä Hämeenlinnan, Lahden, Riihimäen ja Varkauden taidemuseoissa.

 

Teostiedot:

Odotus

2020
Akryyli kankaalle

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ on avoinna kaupunkilaisille vuorokauden ympäri.

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI