SANNA MAJANDER

ASFALTTIKUKKIA

1.-30.6.2021

Sanna Majander on kouvolalainen tekstiili- ja ympäristötaiteilija, jonka teoksissa materiaalin olemus löytää uuden muodon.

"Aatemaailmassani painottuu eettisyys, ekologisuus ja materiaalilähtöisyys. Käytän mielelläni arvotonta materiaalia teosten rakennusaineena, sitä roinaa, joka ei kelpaa kenellekään. Materiaali voi itsessään olla viesti, eikä vain osa ilmaisua.

Galleria SEINÄn teoksissa olen toteuttanut itselleni uudenlaista tekemisen tapaa. Hylätyistä kankaista ommeltu muoto on taipuisa, kömpelö ja inhimillinen. Ommellut, maalatut objektit ovat eräänlaisia sumppuja ja solmuja, joissa olen käsitellyt materiaalia ronskisti ja kokeillen. Tekstiilin tuntu ja olemus on saanut väistyä ilmaisun tieltä."

 

Sanna Majander (s.1974) on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2002, ja hänen teoksiaan on esillä useiden museoiden ja valtion taidekokoelmassa.

Majander on Kouvolan Taiteilijaseuran KOUTAn jäsen.

Taiteilijan verkkosivut | Instagram

Tiedustelut teoksista:
Sanna Majander
sanna.majander@gmail.com

Sivun teoskuva: Sanna Majander, Asfalttikukkia I

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ on avoinna kaupunkilaisille vuorokauden ympäri koronapandemian aiheuttamasta poikkeustilasta huolimatta. 

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI