EERO YRJÖLÄ

KÄÄRME JOLLA JALAT

3.-31.5.2021

Eero Yrjölän näyttelyssä on esillä polttamatonta savea sekä lasitettua keramiikkaa.

"Saven kanssa työskentely on minulle yhä uutta. Olen joskus jopa pelännyt kuvanveistoa, mutta olen oppinut, että mitä tahansa asiaa voi lähestyä omalla tavallaan. Savi on kiehtova yhteistyökumppani; materiaali itsessään ehdottaa aina uusia muotoja ja eleitä, liikettä. 

Käsittelen taiteessani usein kehoa ja sukupuolta. Koen, että veistokseni ovat abstrakteja tavalla, jolla sukupuoli on abstraktia. Veistokseni ovat samaan aikaan sekä auki että kiinni. Kenties ne tuntevat nautintoa, ehkä häpeää. Savi ottaa hahmonsa, ja paljastaa itsestään sen minkä tahtoo."

Eero Yrjölä (s.1990) on muunsukupuolinen kuvataiteilija, joka työskentelee moninaisesti, erityisesti installaation keinoin. Yrjölä on Helsingin Taiteilijaseuran jäsen. Keväällä 2021 Yrjölän työskentelyä tukee Paulon Säätiö.

Taiteilijan verkkosivut | Instagram

Tiedustelut teoksista:
Eero Yrjölä
yrjola.eero@gmail.com

Sivun teoskuva: Eero Yrjölä, Käärme jolla jalat, 2021, polttamaton savi

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ on avoinna kaupunkilaisille vuorokauden ympäri koronapandemian aiheuttamasta poikkeustilasta huolimatta. 

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI