Tanja Koistinen

Tyypit

1.-30.11.2023

Tanja Koistisen Tyypit -installaatio koostuu noin sadasta kipsinenästä. Se esittää ihmisjoukkoa, yleisöä, katsojaa ja massaa. Tyypit kuvastavat myös pohjoisen asukkaita; eläviä tykkypuista tunturimaisemaa sekä puissa kasvavia kääpiä, jotka tarkkailevat ohikulkijaansa metsässä. Jokainen on yksilönsä, mutta yhdessä he ovat yhtä.

Tanja Koistinen (s.1984) on monitaiteilija Lapin maakunnasta ja Lapin Taiteilijaseuran jäsen. Hän työskentelee perinteisen kuvataiteen muotojen lisäksi paikkasidonnaisen taiteen sekä yhteisö- ja ympäristötaiteen parissa. Tanjan työskentelytapa riippuu luonnonajasta ja kiertokulusta. Kesäisin hän pakertaa ympäristötaiteen parissa ja kaamoksen aikaan sisätiloissa syventyen omaan maailmaansa kuvataiteen kautta.

Taiteilijuuden lisäksi Tanja on kuratoinut ja tuottanut näyttelyitä, muun muassa jokavuotisen ARS NARTAE - Tunturi-Lapin nykytaideviikot, Lapin taiteilijaseuran 30-vuotis juhlanäyttelyn sekä Kyyjärven taidekesä 2023:n. Tanjan taiteellinen työ lähtee luonnosta sekä paikan ulottuvuuksista. Hän etsii aiheiksi erilaisia perspektiivejä luoden uusia tarinoita. Muotokielessä on ripaus pehmeää utopiaa ja leikkisyyttä.

Rovaniemeläislähtöinen, nykyisin Muonion Torassiepin kylässä asuva Tanja työskentelee mieluiten julkisissa tiloissa ja ulkoilmassa.

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin keskustassa, Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ on avoinna kaupunkilaisille vuorokauden ympäri.

GALLERIA SEINÄ, MANNERHEIMINTIE 19 b, 00250 HELSINKI