SUOMEN KUVATAIDEJÄRJESTÖJEN LIITON VUODEN 2021 TUNNUSTUSPALKINTO VERKKOJULKAISU KULTTUURITOIMITUKSELLE

Kulttuuritoimituksen toimitus Finlaysonin tehdasalueen kattojen yllä. Kuva: Margarita Rosselló Ramón
Kulttuuritoimituksen toimitus Finlaysonin tehdasalueen kattojen yllä. Kuva: Margarita Rosselló Ramón

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto on myöntänyt vuoden 2021 tunnustuspalkintonsa verkkojulkaisu Kulttuuritoimitukselle. Palkinnollaan liitto haluaa kiittää Kulttuuritoimituksen yhteisöä korkeatasoisesta, uraauurtavasta työstä saavutettavan kulttuurijournalismin eteen. Kulttuuritoimituksen nähdään merkittävällä tavalla vaikuttaneen kulttuurikirjoittamisen ja kritiikin tilaan erityisesti kulttuurin toimialaa haastaneen koronapandemian aikana. Kulttuuritoimitus on maksuttomalla verkkoalustallaan ja kirjoituksillaan nostanut esiin laaja-alaisesti visuaalisen alan toimijoita ja tekijöitä, niin museo- kuin galleriatoimijoidenkin näyttelysisältöjä tekijöineen, erityisesti Pirkanmaan alueella.

Kulttuuritoimitus on vuonna 2019 syntynyt kulttuurijournalismiin erikoistunut verkkojulkaisu ja yhteisö. Kulttuuritoimituksen pyrkimyksenä on säilyttää kotimainen kulttuurijournalismi ja sen moniäänisyys sekä löytää keinoja kulttuurin tekijöiden ja kulttuurin kuluttajien kohtaamiseen. Kulttuuritoimitus.fi -verkkoalusta julkaisee päivittäin kritiikkejä, haastatteluja ja muita juttuja kulttuurin tekijöistä, tapahtumista ja ilmiöistä. Sivustolla on kuukausittain yli 45.000 kävijää.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto on jakanut tunnustuspalkintoaan vuosittain vuodesta 1993 alkaen lisätäkseen suomalaisten kuvataiteilijoiden ja monimuotoisen kuvataiteen arvostusta ja näkyvyyttä koko maan alueella alkaen (palkinnon saajat vuodesta 1993 alkaen, linkki). Tunnustuspalkinto myönnetään yhteisölle tai henkilölle tunnustuksena visuaalisen taiteen hyväksi tehdystä merkittävästä työstä. Palkintona myönnetään kuvanveistäjä Raimo Heinon suunnittelemaa professori, kuvanveistäjä Eero Hiirosen nimikkomitalia (1981). Valinnan palkinnon saajasta tekee jäsenyhteisöjen ehdotusten perusteella liiton hallitus. Vuoden 2021 tunnustuspalkinnon saajaa ehdotti Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat ry.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto on valtakunnallinen, alueellisten taiteilijaseurojen kattojärjestö ja edunvalvoja. Liittoon kuuluu 57 eri puolilla Suomea toimivaa taiteilijayhdistystä.

Lisätietoa ja tiedustelut:

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry
Toiminnanjohtaja Venla Styrman, venla.styrman@skjl.fi

Kulttuuritoimitus Suomi Oy
Päätoimittaja Marita Salonen, paatoimittaja@kulttuuritoimitus.fi