Joensuussa juhlitaan suomalaista kuvataidetta!

”JUHLAT / BILEET / PARTY / FEST / HÏEJE” – kuvataidefestivaali 27.9.-25.11.2018

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto (SKjL) viettää 80 vuotisjuhlavuottaan järjestämällä Joensuussa kaksi kuukautta kestävän kuvataidefestivaalin. JUHLAT / BILEET / PARTY / FEST /HÏEJE – kuvataidefestivaalia luonnehtii monimediaalinen lähestymistapa. Perinteisen kuvataiteen (maalaus, kuvanveisto, grafiikka, valokuva) lisäksi festivaali tarjoaa yhteisötaidetta, video- ja valotaideteoksia sekä performansseja.

JUHLAT / BILEET / PARTY / FEST / HÏEJE -kuvataidefestivaalin päätapahtuma levittäytyy Joensuun taidemuseo Onniin, Taidekeskus Ahjoon ja Galleria Kohinaan. Esillä on teoksia 49 nykytaiteilijalta ympäri Suomen. Juhlanäyttelyn on kuratoinut joensuulaislähtöinen kuvataiteilija ja tutkija Mika Karhu, joka haastaa kuvataidefestivaalin yleisöä pohtimaan kysymystä: ”Onko juhlat jo juhlittu?”

Galleria Kohinassa esiintyy Aspa-stipendiaatti omalla yksityisnäyttelyllään. Aspa-stipendi myönnetään uransa alussa olevalle kiinnostavalle nykytaiteilijalle.

SKjL on valtakunnallinen, alueellisten taideyhdistysten katto-organisaatio, jolla on 54 jäsenyhdistystä ympäri Suomen. Jäsenyhdistyksiin kuuluu yli 6200 henkilöjäsentä, joista pääosa on ammattitaiteilijoita ja
osa aktiivisia harrastajia.

Kuvataidefestivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat Joensuun taidemuseo Onni, Joensuun Taiteilijaseura ry, Taidekeskus Ahjon kannatusyhdistys ry, TAIKE, MUU ry, Frame ja Valtion taideteostoimikunta. Festivaalilla on myös muiden yhteistyökumppaneiden tuottamaa ohjelmaa.

Festivaalia ovat rahoittaneet Joensuun kaupunki ja Alli Paasikiven säätiö.

Kuvataide kuuluu kaikille. Tervetuloa juhlimaan!