JULIANA HYRRIN TEOS TIEDE- JA KULTTUURIMINISTERIN JOULUKORTIN KUVITUKSEKSI

Juliana Hyrri, Luistelijat lumisateessa, 2020
Juliana Hyrri, Luistelijat lumisateessa, 2020
Juliana Hyrri
Juliana Hyrri

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon vuoden 2020 joulukortin kuvituksena nähdään Juliana Hyrrin teos "Luistelijat lumisateessa". Teos kortin kanteen valittiin taiteilijoilta pyydettyjen ministeriä varten laadittujen teosluonnosten joukosta. Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto pyysi luonnosehdotukset kolmelta nuorelta lahjakkaalta kuvataiteilijalta: Elin Löfiltä, Risako Yamanoilta ja Juliana Hyrriltä. Kaikissa teoksissa nähtiin viittauksia ministeriön toimialaan; tieteeseen, taiteeseen, liikuntaan ja nuorisotyöhön.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kommentoi vastaanottamiaan teosluonnoksia:

"Olen jouluihminen ja joulukorttien lähettäminen on minulle tärkeää. Tärkeys korostuu erityisesti tänä aikana, kun joudumme pitämään fyysistä etäisyyttä toisiimme.

Kulttuurista vastaavana ministerinä pidän luonnollisena, että nostan eri tavoin esiin suomalaisia taiteilijoita - nuoria ja vanhoja. Korttiehdotukset olivat todella upeita ja kaikki eri tavalla osuvasti opetus- ja kulttuuriministeriön tekemää työtä kuvaavia.

Päädyimme valitsemaan Juliana Hyrrin työn, koska se oli niin täynnä riemua. Toivottavasti joulun aika ja talvi tarjoavat meille kaikille kuvan mukaisia ilon ja yhdessäolon hetkiä!"

Juliana Hyrri (s. 1989) on on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee pääsääntöisesti piirustuksen, maalauksen ja proosan keinoin. Hyrri on valmistunut vuonna 2020 Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun maisteriohjelmasta. Hyrrin teoksia nähdään liiton ikkunagalleria Galleria SEINÄ:ssä marraskuussa 2021.

Lisätietoa:
Toiminnanjohtaja Venla Styrman, venla.styrman@skjl.fi