TAITEILIJASEURA ESITTELYSSÄ: HÄMEENLINNAN TAITEILIJASEURA RY

Kissankulta -kollektiivin teos "Overgrow" Hämeenlinnan Taiteilijaseuran Toinen Viiva -ympäristötaidenäyttelyssä, 2018
Kissankulta -kollektiivin teos "Overgrow" Hämeenlinnan Taiteilijaseuran Toinen Viiva -ympäristötaidenäyttelyssä, 2018
Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry, Minifestarien maalauspaja Hämeenlinnan torilla kesällä 2019.
Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry, Minifestarien maalauspaja Hämeenlinnan torilla kesällä 2019.

Pitkän historian omaava Hämeenlinnan Taiteilijaseura on saanut alkunsa Hiilikerhosta, joka kokosi 1940 -luvulla Hämeenlinnan seudun taiteilijat ja taiteesta kiinnostuneet. Kerho järjestäytyi Hämeenlinnan Taiteilijaseuraksi vuonna 1954 ja rekisteröityi yhdistykseksi vuonna 1957.

Hämeenlinnan Taiteilijaseuran toiminnan tarkoituksena on koota Hämeenlinnan ja lähiympäristön kuvataiteilijat yhteistoimintaan taiteilijoiden työn tukemiseksi ja taideharrastusten kehittämiseksi ja eteenpäin viemiseksi kotipaikkakunnallaan. Seura toimii Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan alueella. Yhteistyö toisen hämeenlinnalaisen taiteilijaseuran, Ars-Hämeen kanssa on luonnollista ja tiivistä.

Vuosikymmenien kuluessa Hämeenlinnan Taiteilijaseuran toiminnan keskeisiksi alueiksi ovat muodostuneet näyttelyt, kontaktit ystävyyskaupunkien kanssa ja koulutustoiminta. Seura on järjestänyt kursseja mm. grafiikan eri lajeissa, maalauksessa ja kuvanveistossa. Monimuotoisia kuvataideiltoja esitelmineen on järjestetty yhteistyössä mm. Hämeenlinnan taidemuseon kanssa.

Seuralla on työhuone Hämeenlinnan Taidekasarmilla, joka on Poltinahon entisellä kasarmialueella sijaitseva taiteilijoiden, käsityöläisten sekä muiden kulttuurialan toimijoiden työ- ja toimitila.

HÄMEENLINNAN TAITEILIJASEURA RY

Osoite:  Taidekasarmi, Miehistönkatu 5, 13130 Hämeenlinna
Jäsenmäärä: 97, joista 7 kunniajäsentä (2020)
Perustamisvuosi: 1957

Kotisivut
Facebook
Instagram

Taiteilijaseura esittelyssä -juttusarja esittelee Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton jäsenjärjestöjä. Liiton jäsenistöön kuuluu kymmeniä vuosia toimineita, asemansa vakiinnuttaneita vahvoja ja aktiivisia yhdistyksiä. Mukana on myös useita nuoria yhdistyksiä, joiden toiminta-alue ja kulttuurinen merkitys kuvataiteen kentän aktiivisina ja kriittisinä uudistajina on huomattavasti jäsenmääräänsä suurempi. Taiteilijaseurojen toiminta on merkittävää niin alueellisen elinvoimaisuuden, paikallisen kulttuurielämän jatkuvuuden kuin kuvataiteen kentän uudistumisenkin kannalta. Tutustu muihin juttusarjan osiin täällä.