LIITON KEVÄTKOKOUS TOTEUTUU ETÄKOKOUKSENA

8876461273_d3fd288a9b_b

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään keskiviikkona 9.6.2021 klo 17 alkaen. Koronaviruspandemiasta johtuen kevätkokous järjestetään pääsääntöisesti Zoom -verkkokokoustyökalun välityksellä. Kokouksen virallisena pitopaikkana toimivat liiton toimitilat (Mannerheimintie 19 b, Helsinki), josta käsin kokous myös organisoidaan. Kokoukseen on mahdollista osallistua paikan päällä, mutta pyydämme suosimaan etäosallistumista. Valvomme kokoontumisrajoituksien toteutumista tarvittavin poikkeusjärjestelyin.

Pyydämme ilmoittamaan kokousedustajan/edustajien yhteystiedot alla olevalla lomakkeella sunnuntaihin 6.6.2021 mennessä. Pyydämme lisäksi tietoa osallistuuko edustaja kokoukseen etäyhteyden välityksellä vaiko fyysisesti kokouspaikalla. Zoom -verkkokokoustyökalu mahdollistaa osallistumisen nettiyhteydellä varustetun laitteen (tietokone, älypuhelin tai tabletti) välityksellä.

Valtakirja kokoukseen osallistumiseksi pyydetään toimittamaan liiton toiminnanjohtajalle sähköpostitse osoitteeseen venla.styrman@skjl.fi niin ikään sunnuntaihin 6.6.2021 mennessä. Malli valtakirjasta löytyy kokouskutsun liitteenä.

Keväällä 2021 voimassa oleva väliaikainen poikkeamislaki 677/2020 (voimassa 30.6.2021 saakka) mahdollistaa yhdistyksien järjestää kevään kokouksensa turvallisesti ja yhdistysdemokratiaa kunnioittavalla tavalla sääntöjensä määräämänä ajankohtana. Poikkeamislain mahdollistamia työkaluja ovat: etäosallistuminen, asiamiehen käyttö ja sitova ennakkoilmoittautuminen. Yhdistyksen hallitus voi toisin sanoen sallia jäsenille etäosallistumisen, vaikka niiden säännöissä etäosallistuminen olisi erikseen kielletty tai sitä ei olisi sallittu.

Hallitus on myös 15.4.2021 esittänyt uuden väliaikaisen lain, jolla yhdistysten kokouksia voidaan kuluvana keväänä myöhentää niin, että ne järjestetään syyskuun loppuun mennessä. Lykkäysmahdollisuus ei koske tilinpäätöksen laatimista. Yhteisön hallitus voi lisäksi lykätä kokousta pidemmälle tai yhdistää kevät- ja syyskokoukset.

Lisätietoa: Oikeusministeriö -Usein kysyttyä koronaviruksesta

Ilmoita yhteisön edustaja(t) liiton kevätkokoukseen
Osallistuuko edustaja kokoukseen *
Osallistuuko mahdollinen toinen edustaja kokoukseen
Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto käsittelee ilmoittautumisen yhteydessä annettuja henkilötietoja noudattaen EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ja kansallista lainsäädäntöä. Ilmoittautumalla annat luvan tallentaa tietosi osallistujarekisteriin. Tietoja hyödynnetään tilaisuuden järjestämisessä eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.