TAITEILIJASEURA ESITTELYSSÄ: HELSINGIN TAITEILIJASEURA RY

Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamon teosvalikoimaa. Kuva: Katja Maria Nyman
Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamon teosvalikoimaa. Kuva: Katja Maria Nyman

Helsingin Taiteilijaseura on lähes 900 helsinkiläisen ammattikuvataiteilijan ammatillisia etuja ajava järjestö, joka perustettiin vuonna 1967. Seura edistää kuvataidealan toimintamahdollisuuksia ja asemaa monipuolisella koulutus-, hanke- ja näyttelytoiminnalla sekä monialaisella yhteistyöllä. Seura arvostaa toiminnassaan kestävyyttä, yhteisöllisyyttä, ammatillisuutta, monimuotoisuutta, paikallisuutta ja kansainvälisyyttä yhdistävää glokaalisuutta ja luovaa hulluutta sekä pyrkii edistämään kuvataiteen saatavuutta ja saavutettavuutta.

Helsingin Taiteilijaseuran näyttelytiloja ovat Galleria Katariina Rikhardinkatu 1:ssä, Suomenlinnassa sijaitseva HAA Galleria, Malmitalon galleria sekä Galleria Arthur ja Galleria Rikhard taidelainaamon yhteydessä Rikhardinkatu 3:ssa. Lisäksi mediataiteen näyttelyitä esitetään säännöllisesti Keskustakirjasto Oodissa.

Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamo välittää paikallisten ammattikuvataiteilijoiden teoksia niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Taidelainaamon monipuolisessa ja jatkuvasti kasvavassa teosvalikoimassa on runsaat 11 000 teosta Helsingin Taiteilijaseuran jäsentaiteilijoilta, mm. maalaustaidetta, grafiikkaa, valokuvia sekä veistoksia.

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu tarjoaa laadukasta ja monipuolista kuvataiteen opetusta kaikenikäisille ja -tasoisille harrastajille. Kuvataidekoulu tarjoaa kuvataiteen perusopetusta 4–18-vuotiaille ja kurssikeskus laaja-alaista taideopetusta aikuisille. Opettajina toimivat seuran jäsentaiteilijat, joilla on pitkän linjan kokemus paitsi omasta taiteellisesta työskentelystä, myös opettamisesta.

Perustoimintojensa lisäksi Helsingin Taiteilijaseuralla on useita hankkeita, joilla mm. kehitetään yrityspalveluita sekä edistetään kansainvälisyyttä ja toiminnan kestävyyttä kuvataiteen kentällä.

HELSINGIN TAITEILIJASEURA RY

Tallberginkatu 1 A 7, 00180 Helsinki

Jäsenmäärä: 900 (2021)
Perustamisvuosi: 1967

Kotisivut
Facebook
Instagram

KUVATAIDEKOULU JA KURSSIKESKUS

Tallberginkatu 1 A, 00180 Helsinki

Kotisivut
Facebook
Instagram

HELSINGIN TAITEILIJASEURAN TAIDELAINAAMO

Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

Kotisivut
Facebook
Instagram

HAA GALLERIA

Suomenlinna C1, 00190 Helsinki

Kotisivut
Facebook
Instagram

GALLERIA KATARIINA

Rikhardinkatu 1, 00130 Helsinki

Kotisivut
Instagram

Taiteilijaseura esittelyssä -juttusarja esittelee Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton jäsenjärjestöjä. Liiton jäsenistöön kuuluu kymmeniä vuosia toimineita, asemansa vakiinnuttaneita vahvoja ja aktiivisia yhdistyksiä. Mukana on myös useita nuoria yhdistyksiä, joiden toiminta-alue ja kulttuurinen merkitys kuvataiteen kentän aktiivisina ja kriittisinä uudistajina on huomattavasti jäsenmääräänsä suurempi. Taiteilijaseurojen toiminta on merkittävää niin alueellisen elinvoimaisuuden, paikallisen kulttuurielämän jatkuvuuden kuin kuvataiteen kentän uudistumisenkin kannalta. Tutustu muihin juttusarjan osiin täällä.