KOULUTUS YLEISÖTYÖN KEHITTÄMISEKSI: YSTÄVÄNÄ YLEISÖ

21BB909E-0EE0-4206-9725-4B7FCC4FEA4C

Koulutus yleisötyön ja osallisuuden kehittämiseksi: Ystävänä yleisö

  • Aika: 2.2. – 13.4.2022, viisi tapaamiskertaa
  • Paikka: Zoom -verkkokokoustyökalu
  • Kurssimaksu: liiton jäsenyhteisöjen henkilökunta, luottamushenkilöt ja jäsenet 70 € (norm. 90 €)
  • Ilmoittautuminen: 19.1.2022 mennessä ilmoittautumislomakkeella
  • Järjestäjä: Kansalaisfoorumi

Onko yhteisössäsi kiinnostusta yleisötyön tekemiseen, muttet oikein tiedä, mistä aloittaa? Yleisötyö on laaja kokonaisuus toimintatapoja, joiden tavoitteena on syventää taiteen kuluttajien ja taiteen tekijöiden välistä suhdetta.

Ystävänä yleisö -koulutuksessa tarkastellaan yleisötyön taidekasvatuksellista vaikuttavuutta ja kehitetään markkinointi- ja viestintätaitoja. Koulutuksessa opit, mitä yleisötyö on ja saat kokemusta ja varmuutta oman yleisötyöhön liittyvän suunnitelmasi tekemisen ja sen toteuttamiseen käytännössä. Opit asettamaan tavoitteet ja mittarit yhteisösi yleisötyölle ja arvioimaan toiminnan vaikuttavuutta.

Koulutus soveltuu erityisesti osallistamisesta ja yhteisöllisestä suunnittelutyöstä vastaaville niin ammatti-, opiskelija- kuin harrasteyhteisöissäkin.

Verkkokoulutuksen mentorina toimii filosofian maisteri Disa Kamula. Koulutuksen oppimateriaalina käytetään Ystävänä yleisö – katsaus teatterin yleisötyön muotoihin -kirjaa (toim. Airaksinen, R. & Mertanen M.M. & Virtanen, P. 2019).

KOULUTUKSEN AIKATAULU

Vertaisverkkoryhmän opiskelu tapahtuu 2.2.–13.4.2022 välisenä aikana. Verkkotapaamiset pidetään 2.2., 16.2., 16.3., 30.3. ja 13.4.2022 klo 14.30–16.00.

Tapaamiset toteutetaan Zoom-verkkoympäristössä. Osallistuja tarvitsee laitteen (mieluiten tietokone tai tabletti), jossa on toimiva verkkoyhteys, mikrofoni ja webkamera. Lisäksi koulutuksen itsenäisiä tehtäviä tehdään Peda.net-verkkoympäristössä. Osallistujille lähetetään ennen koulutusta sähköpostitse infokirje, jossa annetaan ohjeet verkkotapaamiseen ja Peda.net-ympäristöön liittymiseen.