KOULUTUS YLEISÖTYÖN KEHITTÄMISEKSI: YSTÄVÄNÄ YLEISÖ 2.2.-13.4.2022

työpaja

Ystävänä yleisö - koulutus yleisötyön ja osallisuuden kehittämiseksi
2.2.-13.4.2022

Onko yhteisössäsi kiinnostusta yleisötyön tekemiseen, muttet oikein tiedä, mistä aloittaa? Yleisötyö on laaja kokonaisuus toimintatapoja, joiden tavoitteena on syventää taiteen kuluttajien ja taiteen tekijöiden välistä suhdetta.

Ystävänä yleisö -koulutuksessa tarkastellaan yleisötyön taidekasvatuksellista vaikuttavuutta ja kehitetään markkinointi- ja viestintätaitoja. Koulutuksessa opit, mitä yleisötyö on ja saat kokemusta ja varmuutta oman yleisötyöhön liittyvän suunnitelmasi tekemisen ja sen toteuttamiseen käytännössä. Opit asettamaan tavoitteet ja mittarit yhteisösi yleisötyölle ja arvioimaan toiminnan vaikuttavuutta.

Koulutus soveltuu erityisesti osallistamisesta ja yhteisöllisestä suunnittelutyöstä vastaaville niin ammatti-, opiskelija- kuin harrasteyhteisöissäkin. Verkkokoulutuksen mentorina toimii filosofian maisteri  Disa Kamula.

Koulutuksen oppimateriaali ja aikataulu

Vertaisverkkoryhmän opiskelu tapahtuu 2.2.–13.4.2022 välisenä aikana. Verkkotapaamiset järjestetään 2.2., 16.2., 16.3., 30.3. ja 13.4.2022 klo 14.30–16.00 Zoom-verkkoympäristössä. Lisäksi koulutuksen itsenäisiä tehtäviä tehdään Peda.net-verkkoympäristössä.

Koulutuksen oppimateriaalina käytetään Ystävänä yleisö – katsaus teatterin yleisötyön muotoihin -kirjaa (toim. Airaksinen, R. & Mertanen M.M. & Virtanen, P. 2019).