JÄSENPALVELUT

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto neuvoo ja ohjaa jäsenyhteisöjään sekä toimii valtakunnallisena yhdyssiteenä ja tukiverkkona. Liiton tavoitteena on kehittää jäsenyhdistysten verkostoitumista ja identiteettiä vahvemmaksi ja edistää paikallisten taiteilijajärjestöjen vaikutusmahdollisuuksia kunnallisessa kulttuuri- ja taidetoiminnassa.

Liiton hallitus luottamustehtävineen sekä liiton edustukset tarjoavat mahdollisuuden vaikuttaa niin liiton toimintaan kuin laajemminkin kuvataidekentän päätöksentekoon.

KOULUTUS

Liitto tarjoaa jäsenistölleen koulutuspalveluita ja työkaluja ajankohtaisista yhdistystoiminnan aiheista tukeakseen jäsenistöään menestyksekkäiksi järjestökentän toimijoiksi.

Keväästä 2021 alkaen liitto on tehnyt koulutuksellista yhteistyötä Kansalaisfoorumin kanssa. Liitto suunnittelee yhdessä Kansalaisfoorumin kanssa jäsenistölleen kohdennettuja koulutuskokonaisuuksia, minkä lisäksi jäsenyhteisöjen edustajat voivat osallistua Kansalaisfoorumin avoimiin koulutuksiin alennettuun jäsenhintaan.

Liitto tekee tiivistä yhteistyötä myös kuvataidekentän toimijoiden kanssa kattaakseen jäsenkoulutuksillaan myös visuaalisen alan ajankohtaiset erityiskysymykset.

KURSSITUKI

Kansalaisfoorumi tarjoaa liiton jäsenyhteisöille suunnitteluapua ja taloudellista tukea kurssitoiminnan (esimerkiksi kuvataidekurssit ammattilaisille tai harrastajille) kustannuksiin. Jäsenyhteisöt voivat hakea jäsenille tarkoitettua korkeampaa kurssitukea. Tukea maksetaan opintotuntien ja -kulujen mukaan.

Tuki on vuonna 2021 jäsenille poikkeuksellisen korkea, 26 €/ opintotunti (á 45 min.) ja sitä voi saada 60 % tukeen oikeuttavista kuluista. Kurssi voidaan järjestää joko lähi- tai etäopetuksena tai niiden yhdistelmänä. Lue lisää Kansalaisfoorumin sivuilta (linkki).

JÄSENTAPAAMISET: VERTAISUUS JA VERKOSTOITUMINEN

Liitto tarjoaa jäsenilleen vertaistapaamisia. Tapaamiset järjestetään sähköisiä kokoontumisalustoja hyödyntäen. Vertaistapaamisia järjestetään paitsi ajankohtaisten aiheiden myös jäsenyhteisöjen toimintaa (taidelainaamot, galleriat, operatiivinen henkilöstö) tukevien teemojen ympärille.

Liitto on käynnistänyt keväällä 2021 taiteilijaseurojen toiminnanjohtajien aamukahvitilaisuudet vertaistuen tarjoamiseksi ja arjen ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi. Oma aamukahvitilaisuutensa yhdistysten luottamushenkilöille käynnistyy syksyn 2021 aikana.

LAKIMIESPALVELUT

Liitto tarjoaa jäsenyhteisöilleen oikeudellista neuvontaa yhdistyslainsäädäntöön liittyvissä yleiskysymyksissä yhteistyössä Suomen Taiteilijaseuran kanssa. Neuvonta on tarkoitettu yhteisöjäsenille, ei yhteisöjäsenten yksilöjäsenille. Pääsääntöisesti oikeudellista neuvontaa ei tarjota jäsenten välisissä konfliktitilanteissa eikä yhteisöjen sisäisissä hallinnollisissa konflikteissa.

VIESTINTÄ

Liitto julkaisee jäsenyhteisöilleen suunnattua jäsentiedotetta, joka kerää paitsi liiton myös kentän ajankohtaiset aiheet erityisesti yhteisötoimijan näkökulmasta. Jäsentiedote välitetään jäsenyhteisöjen vastuuhenkilöille osoitteisiin, jotka on ilmoitettu liitolle jäsentietokyselyn yhteydessä. Tietojen päivityspyyntö toimitetaan jäsenistölle kerran vuodessa. Yhteystietojen muutokset voi ilmoittaa liiton järjestösihteerille osoitteeseen sihteeri@skjl.fi.

Liiton Facebook -ilmoitustaulun seuraaminen on hyvä tapa pysyä ajan tasalla taidekentän tapahtumista. Ilmoitustaululla julkaistaan arkipäivisin tietoa kuvataidealan tapahtumista sekä apuraha-, näyttely-, projekti- ja residenssihauista. Ilmoitustaulua pääsee lukemaan, vaikkei itse olisi liittynyt Facebookiin.

Jäsenyhteisöt voivat tiedottaa toiminnastaan liiton Facebook -sivun ja liiton sidosryhmilleen välittämän kuratoidun uutiskirjeen kautta. Ilmoituksia voi lähettää julkaistavaksi sähköpostilla liiton toimistolle osoitteeseen info@skjl.fi.

 
Liitto tekee viestinnällistä yhteistyötä Suomen Taiteilijaseuran kanssa; Taiteilijaseuran ammattikuvataiteilijoille suunnatun uutiskirjeen voi tilata suoraan Taiteilijaseuran kotisivuilta. Sivuilta löytyy myös ilmoitustaulu ja Kuinka elää kuvataiteella -infopankki. Suomen Taiteilijaseuran kustantama Taiteilija -lehti edustaa kaikkia jäsenliittojaan, myös Suomen Kuvataidejärjestöjen Liittoa.

JÄSENKOULUTUKSET SYKSYLLÄ 2021

6.10.2021 klo 9-11
Canvan perusteet Lue lisää.

6.-20.10.2021
Kansalaisfoorumi: Näin toimii yhdistys -webinaarisarja (maksullinen) Lue lisää.

20.10.2021 klo 9-11
Tekijänoikeutta taiteilijaseuroille Lue lisää.

26.10.-9.11.2021
Kansalaisfoorumi: Yhdistyksen verotus -webinaarisarja (maksullinen) Lue lisää.

3.11.2021 klo 14-16
Yhdistyksen toiminnan markkinointi verkossa Lue lisää.


Kansalaisfoorumi: Kulttuurien välistä viestintää (maksullinen) Lue lisää.

Kansalaisfoorumi: Digifasilitoinnin ABC yhdistystoimijoille (maksullinen) Lue lisää.

JÄSENKOULUTUKSET KEVÄÄLLÄ 2021

10.2.2021 klo 15-16
Vaikuttamistyön koulutus yhteistyössä Suomen Taiteilijaseuran ja KULTA ry:n kanssa. Lue lisää.

3.3.2021 klo 13-14
Tietoisku taiteilijaseuroille: Mikä Kansalaisfoorumi? Lue lisää.

17.3., 14.4., 2.6. ja 1.9.2021 klo 9-11
Webinaarisarja: Taidelainaamo välittäjänä, yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. Lue lisää.

28.4.2021 klo 9.30-10.30
Tietoisku taiteilijaseuroille EU:n tietosuoja-asetuksesta: Mikä GDPR? Lue lisää.

Tutustu myös Kansalaisfoorumin koulutustarjontaan täällä.

EDUT JÄSENYHTEISÖJEN TAITEILIJOILLE

JÄSENKORTTI

Liitto jakaa vuosittain yli 6.500 jäsenkorttia välitettäväksi jäsenyhteisöjensä taiteilijajäsenille. Jäsenkortilla on mm. mahdollisuus päästä ilmaiseksi tai alennettuun hintaan taidemuseoiden näyttelyihin sekä saada alennusta taidetarvikemyymälöiden tuotteista ympäri maata. Toimintavuoden 2021 alusta alkaen liitto tarjoaa mahdollisuuden sähköiseen jäsenkorttiin paperisen lisäksi.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto suosittelee, että kortin haltijalle myönnetään vapaa pääsy taidemuseoihin. | Finlands Bildkonstorganisationers Förbund rekommenderar att kortinnehavaren beviljas gratis inträde till konstmuseer. | The Union of Finnish Art Association recommends to grant a free entry to the holder of present card to the art museums.

TAIDEMUSEOT

Liiton jäsenkorttia näyttämällä pääsee ilmaiseksi tai alennettuun hintaan taidemuseoiden näyttelyihin. Käytäntö vaihtelee museoittain ja paikkakunnittain.

Esimerkiksi Helsingissä:

  • Amos Rexiin ja HAM Helsingin Taidemuseoon on jäsenkortilla vapaa pääsy.
  • EMMA - Espoon modernin taiteen museo ja Didrichsenin taidemuseo myöntävät pääsylipusta 2 euron alennuksen.
  • Kansallisgallerian taidemuseoihin (Nykytaiteen museo Kiasma, Ateneumin taidemuseo ja Sinebrychoffin taidemuseo) voi liiton korttia näyttämällä hankkia yhden 15 €:n pääsylipun hinnalla vuosikortin, joka käy kaikkiin kolmeen museoon.

TAIDETARVIKKEET

Liiton jäsenkorttia näyttämällä saa alennusta ainakin alla mainittujen taidetarvike- ja kehysmyymälöiden tuotteista. Etu on pääsääntöisesti voimassa vain myymälässä, ei verkkokaupassa.

Katso listaus kokonaisuudessaan tästä. Päivitämme parhaillaan valtakunnallista tietoa taidetarvikemyymälöiden eduista.

Liiton vuosittain julkaisema jäsenkortti on aina voimassa uuden ilmestymiseen asti. Lisätietoja jäsenpalveluista ja jäsenkortista antaa liiton järjestösihteeri sihteeri@skjl.fi.