TAITEILIJASEURA ESITTELYSSÄ: PIRKKA-HÄMEEN KUVATAITEILIJAT RY

Toivo -näyttely Taidekeskus Haiharassa 2021. Kuva: Sirkkaliisa Virtanen
Toivo -näyttely Taidekeskus Haiharassa 2021. Kuva: Sirkkaliisa Virtanen
Tampereen Hämeenpuiston Puistofiesta 2014. Kuva: Sirkkaliisa Virtanen
Tampereen Hämeenpuiston Puistofiesta 2014. Kuva: Sirkkaliisa Virtanen

Vuonna 1953 perustettu Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat ry on pirkanmaalaisten kuvataiteen ammattilaisten, kuvataiteessa ansioituneiden ja pitkäjänteisesti taiteilijan uraa rakentavien yhdistys.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää taideyleisön taiteen ymmärtämistä ja arvostamista sekä tukea jäsentensä taiteellista työskentelyä ja näyttelytoimintaa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää taidenäyttelyitä ja voimavarojensa puitteissa kursseja, luentoja, esittely-, keskustelu- ja kritiikkitilaisuuksia, näyttelykäyntejä ja taideleirejä.

Yhdistys järjestää jäsenilleen vuosittain jurytetyn vuosinäyttelyn sekä viiden vuoden välein kaikille pirkanmaalaisille taiteilijoille avoimen jurytetyn näyttelyn. Vuodesta 2013 alkaen yhdistys on valinnut jäsenistöstään hakemusten perusteella stipendiaatin Tampere-talon talvipuutarhassa järjestettäviin näyttelyihin.

Yhdistyksellä on 25 vuotta jatkunut näyttely-yhteistyö Tampereen yliopistollisen sairaalan kanssa, minkä lisäksi se vastaa Terveystalo Oy:n yksiköissä puolivuosittain vaihtuvista näyttelyistä. 

Tärkeä vuosittainen tapahtuma on myös Suuri Maalaustapahtuma, joka järjestetään Suomen Kuvataiteen päivänä 10.7.

Vuonna 2023 Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat ry täyttää 70 vuotta.

PIRKKA-HÄMEEN KUVATAITEILIJAT RY

Jäsenmäärä: 110 (2022)
Perustamisvuosi: 1953

Verkkosivut
Facebook

Taiteilijaseura esittelyssä -sarja esittelee Suomen Kuvataidejärjestöjen Liittoon kuuluvia taiteilijayhteisöjä. Liittoon kuuluu kymmeniä vuosia toimineita, asemansa vakiinnuttaneita vahvoja taiteilijaseuroja, mutta myös iältään nuorempia yhteisöjä, joiden merkitys alan aktiivisina ja kriittisinä uudistajina on suuri. Kuvataiteilijayhteisöjen toiminta alueillaan on merkittävää paikallisen kultttuurielämän elinvoimaisuuden ja jatkuvuuden takaajina. Tutustu muihin juttusarjan osiin täällä.