TAITEILIJASEURA ESITTELYSSÄ: PORIN TAIDEGRAAFIKOT RY

Esko Railon muistonäyttelyä ripustetaan Paja & Galleriassa marraskuussa 2020.
Esko Railon muistonäyttelyä ripustetaan Paja & Galleriassa marraskuussa 2020.
Railon muistonäyttely esittelee mm. taiteilijan pronssiveistoksia.
Railon muistonäyttely esittelee mm. taiteilijan pronssiveistoksia.

Vuonna 1993 perustettu Porin Taidegraafikot ry pyrkii toiminnallaan lisäämään grafiikan tuntemusta ja arvostusta Satakunnan alueella. Alkujaan kuuden perustajajäsenen aloitteesta syntynyt yhdistys on kasvanut jäsenmäärältään nykyiseen 35 jäseneen. Osa perustajajäsenistä on yhä toiminnassa mukana. Kaikilla yhdistyksen jäsenillä on graafinen koulutus. 

Porin Taidegraafikot ylläpitää Porin keskustassa sijaitsevaa Paja & Galleriaa, joka toimii ensisijaisesti taiteilijoiden työskentelytilana, mutta tarjoaa tilat myös näyttelytoiminnan järjestämiseen. Yhdistyksen ylläpitämä grafiikanpaja on ainutlaatuinen Porin alueella.

Yhdistys palkitsee vuosittain jäsenistöstään Vuoden vedoksen. Vuonna 2019 kilpailun voitti Olga Korg.

PORIN TAIDEGRAAFIKOT RY

Paja & Galleria, Valtakatu 22, 28100 Pori
porintaidegraafikot@gmail.com

Perustamisvuosi: 1993
Jäsenmäärä: 35 (2020)
 

Kotisivut

Instagram

Facebook

Taiteilijaseura esittelyssä -juttusarja esittelee Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton jäsenjärjestöjä. Liiton jäsenistöön kuuluu kymmeniä vuosia toimineita, asemansa vakiinnuttaneita vahvoja ja aktiivisia yhdistyksiä. Mukana on myös useita nuoria yhdistyksiä, joiden toiminta-alue ja kulttuurinen merkitys kuvataiteen kentän aktiivisina ja kriittisinä uudistajina on huomattavasti jäsenmääräänsä suurempi. Taiteilijaseurojen toiminta on merkittävää niin alueellisen elinvoimaisuuden, paikallisen kulttuurielämän jatkuvuuden kuin kuvataiteen kentän uudistumisenkin kannalta. Tutustu muihin juttusarjan osiin täällä.