TAITEILIJASEURA ESITTELYSSÄ: PORIN TAIDEGRAAFIKOT RY

Vuonna 1993 perustettu Porin Taidegraafikot ry pyrkii toiminnallaan lisäämään grafiikan tuntemusta ja arvostusta Satakunnan alueella. Alkujaan kuuden perustajajäsenen aloitteesta syntynyt yhdistys on kasvanut jäsenmäärältään nykyiseen 35 jäseneen. Osa perustajajäsenistä on yhä toiminnassa mukana. Kaikilla yhdistyksen jäsenillä on graafinen koulutus. 

Porin Taidegraafikot ylläpitää Porin keskustassa sijaitsevaa Paja & Galleriaa, joka toimii ensisijaisesti taiteilijoiden työskentelytilana, mutta tarjoaa tilat myös näyttelytoiminnan järjestämiseen. Yhdistyksen ylläpitämä grafiikanpaja on ainutlaatuinen Porin alueella.

PORIN TAIDEGRAAFIKOT RY

Paja & Galleria, Valtakatu 22, 28100 Pori
porintaidegraafikot@gmail.com

Perustamisvuosi: 1993
Jäsenmäärä: 35 (2020)
 

Kotisivut

Instagram

Facebook

TAITEILIJASEURASSA TAPAHTUU

  • Paja & Galleriassa nähdään yhdistyksen perustajajäsenen Esko Railon muistonäyttely 7. -29.11.2020. Railo tunnetaan monipuolisena taiteilijana, joka toimi myös opettajana mm. Porin Taidekoulussa ja Kankaanpään Taidekoulussa. Railon teoksia on useissa kokoelmissa kuten Aineen taidemuseossa, Amos Rexissä ja HAM Helsingin taidemuseossa.
  • Yhdistys palkitsee vuosittain jäsenistöstään Vuoden vedoksen. Vuonna 2019 kilpailun voitti Olga Korg. Vuoden 2020 voittaja julkistetaan 4.12.2020.
Taiteilijaseura esittelyssä -juttusarja nostaa kahdesti kuussa esiin Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton jäsenjärjestöjä. Liiton jäsenyhdistyksiin kuuluu kymmeniä vuosia toimineita, asemansa vakiinnuttaneita vahvoja ja aktiivisia yhdistyksiä. Jäsenistössä on myös useita nuoria yhdistyksiä, joiden kansainvälinen toiminta-alue ja kulttuurinen merkitys kuvataiteen kentän aktiivisina ja kriittisinä uudistajina on huomattavasti jäsenmääräänsä suurempi. Taiteilijaseurojen toiminta on merkittävää niin alueellisen elinvoimaisuuden, paikallisen kulttuurielämän jatkuvuuden kuin kuvataiteen kentän uudistumisenkin kannalta. Tutustu muihin juttusarjan osiin täällä.