MENTAL HEALTH ART WEEK 2022: KUVATAIDETAPAHTUMIA SEITSEMÄLLÄ PAIKKAKUNNALLA

MHAW on täällä

MHAW 2022 -tapahtumaviikon ohjelma on julkaistu. Mental Health Art Weekin 23.-29.5.2022 kuvataideohjelmistosta vastaavat liiton seitsemän jäsenyhteisöä yhteistyössä paikallisten mielenterveysjärjestöjen kanssa.

MHAW on MIELI Suomen Mielenterveys ry:n yhteistyössä paikallisjärjestöjensä kanssa kahdeksatta järjestämä tapahtuma, jonka aikana yhteisöt järjestävät alueillaan mielenhyvinvointia pohtivia, tulkitsevia ja edistäviä kulttuuri- ja taidetapahtumia. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään ensi kertaa yhteistyössä Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton kanssa. Viikon ohjelmaan kokonaisuudessaan voi tutustua MIELI ry:n verkkosivuilla.

Osallistu viestimme levittämiseen!

Yhteiseen MHAW 2022 -kampanjaamme voit osallistua jakamalla omissa tai yhteisösi kanavissa tietoa kulttuuri- ja taidetapahtumien mielenterveyttä vahvistavista
vaikutuksista. Voit esimerkiksi kertoa miksi taide ovat merkityksellistä omalle hyvinvoinnillesi tai miten teema näkyy taiteellisessa työssäsi

Näin osallistut:

  • Kannusta somekanavissasi osallistumaan MHAW -viikon tapahtumiin.
  • Jaa kuvin tai kerro sanoin miksi kulttuurihyvinvointi on tärkeää ja miten kulttuuri ja taide vahvistavat mielenterveyttä omassa arjessasi.
  • Muistuta tämän vuoden pääviestistämme ”Mielenterveys kuuluu kaikille”
  • Jaa ja kutsu seuraamaan tapahtuman Facebook-sivua
  • Osallistuessasi MHAW -tapahtumiin jaa kokemuksesi somekanavissa käyttäen tunnisteita #mhaw2022 #mieli125 #hyväämieltäkulttuurista ja #mielenterveyskuuluukaikille.

Mental Health Art Week 2022 -kuvataideohjelma


Helsinki

21.-29.5.2022 Toivo ja rohkeus -näyttely, Lapinlahden Lähde, Helsinki. 25.5.2022 Taiteellinen työskentely ja mielenterveys -keskustelutilaisuus, Lapinlahden lähde, Helsinki. Yhteistyössä Helsingin Taiteilijaseura ry, Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry ja Terveyttä kulttuurista mielenterveysseura ry.
Lisätietoa
 
Vaasa

23.-25.5.2022 taidenäyttely, Black Wall Galleria, Vaasa.
Yhteistyössä Vaasan Taiteilijaseura ry ja Mieli Pohjanmaan mielenterveys ry.
Lisätietoa.

Lappeenranta

24.-28.5.2022 taidetyöpajoja, Taidekeskus ITÄ, Lappeenranta. Yhteistyössä Kaakon Taide ry, Etelä-Karjalan Taiteilijaseura ry ja Etelä-Karjalan mielenterveys ry.
Lisätietoa.
 
Kotka

20.5.2022 Taide kuuluu kaikille - toivoa taiteesta -keskustelutilaisuus, Galleria Uusikuva, Kotka. 23.5. ja 25.5.2022 Grafiikan työpaja ja savityöpaja, Vanha Paloasema, Kotka. Yhteistyössä Kaakon Taide ry, Kotkan Taiteilijaseura ry ja Kotkan seudun mielenterveys ry. Lisätietoa.

Rauma

2.-31.5.2022Toivo ja rohkeus -näyttely, Kriisikeskus Ankkurpaikk’, Rauma. 23.5. ja 25.5.2022 taidegrafiikan työpaja, Rauman Taidegraafikoiden paja. Yhteistyössä Rauman Taidegraafikot ry ja Länsirannikon mielenterveys ry.
Lisätietoa.

Kouvola

25.5.2022 Mielipolku - osallistavia kohtaamisia sekä iloisia yllätyksiä metsän siimeksessä, Kytöahontie 2, Kouvola. Yhteistyössä Kouvolan Taiteilijaseura KOUTA ry ja Kouvolan mielenterveysseura ry.
Lisätietoa.

Turku

Tapahtumia ja työpajoja Turun kriisikeskuksen sekä Me-talon ja Pansion vastaanottokeskuksen asiakkaille. Ei avoimia tapahtumia. Yhteistyössä Turun Taiteilijaseura ry ja Lounais-Suomen mielenterveys ry.
Lisätietoa.

Mental Health Art Week 2022 on osa MIELI ry:n 125-vuotisjuhlavuotta, jonka pääviesti on “Mielenterveys kuuluu kaikille.” Tapahtuman ohjelmaan kokonaisuudessaan voi tutustua tapahtuman verkkosivuilla.

Lisätietoa ja tiedustelut:
MIELI ry, suunnittelija Melis Ari-Gürhanli, melis.ari@mieli.fi
Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry, toiminnanjohtaja Venla Styrman, venla.styrman@skjl.fi