KESÄKUUSSA GALLERIA SEINÄ:SSÄ: ARJA VALKONEN-GOLDBLATT

Arja V-G, taiteilijakirja, Sanatta Sanottu, vanha kirja, mehiläisvaha, löydetty kukka, 2020

Turkulainen Arja Valkonen-Goldblatt on valmistanut taiteilijakirjoja jo ennen kuin oli kuullut taiteilijakirjan käsitteestä.

"Olen koonnut kirjoja eri materiaaleista. Sivut ovat koostuneet esimerkiksi lasinsirpaleista, hiuksista tai vaatteenriekaleista. Nämä kirjat muistuttavat pienoisveistoksia - niitä ei voi selailla. Joidenkin taiteilijakirjojeni lähtökohtana on valmis, vanha kirja, esine. Kirjoitan sen uudelleen muokkaamalla; leikkaamalla, poistamalla, lisäämällä, maalaamalla."

Valkonen-Goldblatt työskentelee tällä hetkellä paitsi taiteilijakirjojen, myös maalauksen, installaation ja ympäristötaiteen parissa. Sivupoluilla -teoskokonaisuus on esillä Galleria SEINÄ:ssä 1.-30.6.2022. Tutustu näyttelyyn ja taiteilijaan lisää täällä.

Galleria SEINÄ on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton ylläpitämä ikkunagalleria Helsingin Töölössä. Galleria sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella, aivan joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä. Galleria SEINÄ on avoinna kaupunkilaisille vuorokauden ympäri. Lue lisää.