SUOMEN KUVATAIDEJÄRJESTÖJEN LIITON VUODEN 2020 TUNNUSTUSPALKINTO PERTTI KETOSELLE

Grafiikanpaja Himmelblaun toimitusjohtaja ja Finlayson Art Arean tapahtumajohtaja Pertti Ketonen, kuvaaja: Mikko Vares
Grafiikanpaja Himmelblaun toimitusjohtaja ja Finlayson Art Arean tapahtumajohtaja Pertti Ketonen, kuvaaja: Mikko Vares

Grafiikanpaja Himmelblaun toimitusjohtaja ja Finlayson Art Arean tapahtumajohtaja Pertti Ketonen on palkittu Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton vuoden 2020 tunnustuspalkinnolla. Palkinto luovutettiin 4.7.2020 kuvataidetapahtuma Finlayson Art Arean avajaisissa Tampereella. Ketonen palkittiin vuosikymmeniä kestäneestä taiteen saavutettavuuden eteen tehdystä valtakunnallisesti ja alueellisesti merkittävästä työstä.

Palkintoperusteluissa Pertti Ketosta kuvaillaan paitsi Suomen johtavan ja kansainvälisestikin tunnetun taidegrafiikan vedostuspaja Himmelbaun johtajaksi ja hengeksi, myös Finlayson Art Arean ideaisäksi. Finlayson Art Area on nopeasti vakiinnuttanut paikkansa Tampereen ja koko Pirkanmaan kesän vetonaulana ja alati uudistuvana taidetapahtumana.  Grafiikanpaja Himmelblau on perustamisvuodestaan 1989 lähtien tehnyt yhteistyötä satojen taiteilijoiden kanssa. Ketonen on työllään edesauttanut uusien, nuorten kuvataitelijoiden esille pääsyä, mutta myös "matkannut tunnetumpienkin konkarien kanssa tasoittaen tietä yhä uusille estraadeille. Ja millä lämmöllä ja asiantuntevuudella hän ottaakaan kerta toisensa jälkeen vastaan myös katselijat ja asiakkaat. Tasapuolisesti, ketään unohtamatta. Katselija ei koskaan tunne olevansa olevansa asiakas vaan kunniavieras."

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto on jakanut tunnustuspalkintoaan vuodesta 1993 alkaen. Tunnustuspalkinto myönnetään yhteisölle tai henkilölle tunnustuksena kuvataiteen hyväksi tehdystä merkittävästä työstä. Palkinnon saaja julkistetaan Suomen Kuvataiteen päivänä 10. heinäkuuta. Tunnustuspalkintona myönnetään kuvanveistäjä Raimo Heinon suunnittelema professori, kuvanveistäjä Eero Hiirosen nimikkomitali (1981).

Vuonna 2020 tunnustuspalkinto myönnettiin taiteen saavutettavuuden eteen tehdystä merkittävästä työstä. Valinnan palkinnon saajasta teki jäsenistön ehdotusten perusteella Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton hallitus. Vuoden 2020 tunnustuspalkinnon saajaa ehdotti Nokian Kuvataiteilijat ry.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton tunnustuspalkinnon saajat vuosina 1993-2020
Finlayson Art Area
Grafiikanpaja Himmelblau

Lisätietoa ja tiedustelut:
Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton toiminnanjohtaja Venla Styrman
venla.styrman@skjl.fi