TAITEILIJASEURA ESITTELYSSÄ: PORIN TAITEILIJASEURA RY

Mikko Ängeslevän näyttely P-galleriassa tammikuussa 2020. (Kuva Hanna Valtokivi)
Mikko Ängeslevän näyttely P-galleriassa tammikuussa 2020. (Kuva Hanna Valtokivi)
P-gallerian ikkunassa raumalaisen Keramos ry:n taidetta elokuussa 2019. (Kuva Hanna Valtokivi)
P-gallerian ikkunassa raumalaisen Keramos ry:n taidetta elokuussa 2019. (Kuva Hanna Valtokivi)

Vuonna 1947 perustettu Porin Taiteilijaseura on satakuntalaisten ammattikuvataiteilijoiden järjestö, jonka toimialueena on Satakunta. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kuvataidetta Porissa ja ympäristössä, toimia kuvataiteen ja sen harjoittajien yhdyssiteenä ja etujärjestönä sekä lähentää taiteilijoita ja taideyleisöä.

Taiteilijaseura ylläpitää Porin keskustassa sijaitsevaa P-galleriaa, jossa järjestetään jäsenten ja muiden ammattikuvataiteilijoiden näyttelyitä vuosittain noin 16.  Taiteilijaseuran ylläpitämä Porin Taidelainaamo on maakunnan taiteilijoiden yhteinen esittäytymis- ja myyntifoorumi. Yhteisripustusten lisäksi taiteilijoilla on mahdollisuus varata tila kuukauden taiteilija -näyttelyihin. Taidelainaamo sijaitsee Porin kaupunginkirjaston kahvilan tiloissa kaupungin keskustassa.

Taiteilijaseuran jäsenillä on vuosittain mahdollisuus osallistua niin yhdistyksen omaan vuosinäyttelyyn kuin vaihtuviin teemanäyttelyihinkin. Vuoden 2020 vuosinäyttely Lähitaide järjestettiin Porin vanhalla linja-autoasemalla. Näyttelyn jatkoksi samaan tilaan rakentui Porin ja Rauman taiteilijaseurojen yhteinen PeeÄrrä-teosvälitystapahtuma

Taiteilijaseura tarjoaa jäsenilleen koulutusta, taidematkoja ja yhteisiä tilaisuuksia. Seura tekee yhteistyötä muiden taideyhteisöjen kanssa muun muassa tapahtumien ja näyttelyiden järjestämisessä. Sillä on myös edustus Porin Taidemuseon/Poriginal-gallerian vuosijuryssa. Lisäksi yhdistys ylläpitää ja vuokraa työhuonetilaa jäsenilleen.

PORIN TAITEILIJASEURA RY

Jäsenmäärä: 93 (2020)
Perustamisvuosi: 1947

P-Galleria, Yrjönkatu 3, 28130 Pori
Kotisivut
Facebook
Instagram

Porin taidelainaamo, Porin pääkirjasto, Gallen-Kallelankatu 12, 28100 Pori
Kotisivut

Taiteilijaseura esittelyssä -juttusarja esittelee Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton jäsenjärjestöjä. Liiton jäsenistöön kuuluu kymmeniä vuosia toimineita, asemansa vakiinnuttaneita vahvoja ja aktiivisia yhdistyksiä. Mukana on myös useita nuoria yhdistyksiä, joiden toiminta-alue ja kulttuurinen merkitys kuvataiteen kentän aktiivisina ja kriittisinä uudistajina on huomattavasti jäsenmääräänsä suurempi. Taiteilijaseurojen toiminta on merkittävää niin alueellisen elinvoimaisuuden, paikallisen kulttuurielämän jatkuvuuden kuin kuvataiteen kentän uudistumisenkin kannalta. Tutustu muihin juttusarjan osiin täällä.