ART FAIR SUOMI 2023 KUTSUU GALLERIOITA YHTEISEEN TAPAHTUMAAN

Maimu Brushwood o.s. Huolirinta Valokuvagalleria Hippolyten ovella. Kuva: Aukusti Heinonen/ AFS 2021
Maimu Brushwood o.s. Huolirinta Valokuvagalleria Hippolyten ovella. Kuva: Aukusti Heinonen/ AFS 2021

Art Fair Suomi Goes Galleries 2023 on avoimen haun kautta koottava mittava nykytaiteen katsaus, jonka pääosassa ovat kahden tapahtumaviikon 6.–18.6.2023 ajan ympäri Suomea sijaitsevat taidegalleriat. Festivaali kutsuu nyt galleriatoimijoita ympäri maan osallistumaan yhteiseen tapahtumaan.

Kesällä 2021 järjestetty Art Fair Suomi Goes Galleries nosti ensi kertaa AFS -tapahtuman keskiöön pääkaupunkiseudun kuvataidetaidetarjontaan vahvasti kuuluvat ja sitä rikastuttavat galleriat ja taideyhteisöt. Nyt tapahtuma levittäytyy ympäri Suomen.

AFS Goes Galleries 2023 vastaa kulttuurinnälkään yleisöystävällisellä tavalla. Se lisää suuren yleisön tietoisuutta maamme monipuolisesta galleriatoiminnasta ja kuvataidetarjonnasta sekä tuo yhteen taiteilijoita, galleristeja, kuraattoreita sekä lehdistön ja instituutioiden edustajia. Tapahtuman tavoitteena on tuoda ihmiset gallerioihin katsomaan, mitä suomalaisella kuvataidekentällä tapahtuu juuri nyt.

Valtakunnallista näkyvyyttä gallerioille

Galleriatoimijat voivat osallistua tapahtumaan jo valitulla näyttelyohjelmallaan. Näyttelysisältöjen lisäksi AFS 2023 -tapahtumaviikot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden avata taiteilijoiden työskentelyä ja näyttelyiden teemoja erilaisin oheistapahtumin, esimerkiksi yleisökeskusteluin, galleriakierroksin tai taiteilijatapaamisin. Näyttelytilassa voi myös järjestää esimerkiksi performansseja tai konsertteja sekä muuta omaan toimintaan tai näyttelyihin liittyvää ohjelmaa.

AFS 2023 -kotisivut kokoaa kaikkien osallistuvien gallerioiden näyttelyohjelmiston ja festivaalin muun ohjelman yhteiselle alustalle. Sivusto myös esittelee kaikki mukanaolijat. Sekä festivaalin aikana että sen jälkeen tapahtuman kotisivut, Facebook- ja Instagram-tilit valjastetaan kertomaan helposti ja saavutettavasti osanottajista ja kuvataidetarjonnasta. Pääjärjestäjät ovat vastuussa tiedotusmateriaalin tuottamisesta ja tapahtuman tiedotuksesta.

Tapahtuman yhteisiä avajaisia vietetään kesäkuussa 2023.

Osallistuvilta gallerioilta odotamme:
Sujuvaa tiedonkulkua omista näyttelyistä ja tapahtumista festivaalin aikana, Art Fair Suomi -logojen ja tiedotusmateriaalin näkyvyyttä gallerian omassa viestinnässä sekä osallistumista yhteisiin suunnittelupalavereihin.

Festivaaliorganisaation puolesta tarjoamme:
Galleriat ovat mukana festivaalin puolesta tehtävässä yleistiedotuksessa ja festivaalin verkkosivuilla. Festivaalin tuottaja organisoi yhteisiä suunnittelu- ja verkostoitumiskokouksia. Festivaaliorganisaatio toteuttaa yhteisen painetun ohjelman.

Hae mukaan 9.10.2022 mennessä

AFS 2023 kutsuu mukaan järjestögalleriat, taiteilijavetoiset projektitilat ja yksityiset galleriat avoimen haun kautta. Haku festivaaliin on helppoa: täytä sähköinen hakemus 9.10.2022 mennessä (huom. hakuaikaa jatkettu).

Esittele hakemuksessa gallerian profiili. Voit myös kertoa esillä olevasta näyttelystä, teoksista ja niihin liittyvistä tapahtumista.

Galleriavalinnat tehdään lokakuussa 2022. Valinnasta vastaa järjestäjäorganisaatioiden jäsentaiteilijoista koottu työryhmä. Tapahtumaan hakevat ja hyväksytyt galleriat maksavat osallistumismaksun 250 €.

Lisätietoa ja tiedustelut:
MUU ry:n toiminnanjohtaja Timo Soppela, director@muu.fi
Valokuvataiteilijoiden liitto ry:n toiminnanjohtaja Henna Harri, henna.harri@hippolyte.fi

Art Fair Suomi goes galleries -logo

Art Fair Suomi -nykytaidefestivaalia ovat vuodesta 2005 järjestäneet Taiteilijajärjestö MUU ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto. Vuodesta 2020 mukana ovat myös muut kuvataiteilijoiden valtakunnalliset järjestöt: Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto. 

Lisätietoa: https://artfairsuomi.fi/