KEVÄÄN KUNTAVAALIT LÄHESTYVÄT: OSALLISTU ALUEELLISEEN VAIKUTTAMISTYÖHÖN

Suomen Taiteilijaseuran ja jäsenliittojen vaikuttamistyön fokus on syksyn ajan tiukasti tulevissa kuntavaaleissa ja kampanjamme kokoamisessa. Näkyvin julkinen kampanjointi ajoittuu kevääseen 2021, jolloin toivomme näkyvyyden maksimoimiseksi myös alueellisten taiteillijaseurojemme apua. Kampanja toteutetaan pandemiatilanteesta johtuen pääosin virtuaalisena verkossa.

Luomme syksyn aikana kentän käyttöön vaikuttamistyön infopaketin, joka sisältää paitsi tietoa vaaleista, infografiikkaa, visuaalista ja kirjallista materiaalia, myös vaikuttamisvinkkejä ja keinoja ehdokkaiden kontaktointiin. Viime vuoden liittojen eduskuntavaalikampanjoinnista tuttu Kuvataidevaalit.fi -sivusto jatkaa myös elämäänsä osana kuntavaalikampanjaa.

Kampanjointi voi alueellisen taiteilijaseuran näkökulmasta tarkoittaa esimerkiksi ehdokkaiden suoraa kontaktointia, kampanjaa varten luodun visuaalisen materiaalin ja videoiden jakamista sosiaalisen median kanavissa tai virtuaalisen tapahtuman (keskustelutilaisuus, muu tempaus) järjestämistä. Kannustamme pandemiatilanteesta johtuen ensisijaisesti striimattavien tai muuten tallennettavissa ja verkossa jaettavien tapahtumien järjestämiseen.

Keräämmekin nyt tietoa jäsenyhteisöjemme halukkuudesta osallistua kampanjointiin. Ilmoittaudu mukaan täyttämällä alla oleva lomake.

KUNTAVAALIEN AIKATAULU

    • ehdokashakemusten jättöpäivä: 9.3.2021
    • ehdokasasettelun vahvistaminen: 18.3.2021
    • ennakkoäänestys kotimaassa: 7. - 13.4.2021
    • ennakkoäänestys ulkomailla: 7. - 10.4.2021
    • vaalipäivä: 18.4.2021
    • tulosten vahvistaminen: 21.4.2021
    • valtuustot aloittavat työnsä 1.6.2021

Lisätietoa:
Toiminnanjohtaja Venla Styrman, venla.styrman@skjl.fi

Ilmoittaudu mukaan kuntavaalikampanjointiin
Yhteisömme on kiinnostunut osallistumaan kuntavaalikampanjointiin *
Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto käsittelee ilmoittautumisen yhteydessä annettuja henkilötietoja noudattaen EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ja kansallista lainsäädäntöä. Ilmoittautumalla annat luvan tallentaa tietosi osallistujarekisteriin. Tietoja hyödynnetään kampanjan järjestämisessä eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.