WEBINAARI: TAITEEN VÄLITTÄMINEN JA LAAJENEVAT TAIDEPALVELUT

F0B4F987-A14E-4DA5-8EB2-5A1CE6BA777F

Taiteen välittäminen ja laajenevat taidepalvelut
- mahdollisuuksia ja haasteita
16.11.2022 klo 9-12

Kuvataiteilijayhteisöjen välittäjätoimintaan pureutuva webinaarien sarjamme saa jatkoa. Taiteen välittäminen ja laajenevat taidepalvelut -etätilaisuudessa keskitymme verkostoihin, palvelumuotoiluun sekä kolmiulotteisen taiteen ja taiteilijan asiantuntijuuden välittämiseen.

Webinaarin käynnistää FT Marjo Kamilan asiantuntija-alustus palvelumuotoilun perusteisiin ja sen tarjoamiin malleihin näyttelynasettajan ja taiteen välittäjän näkökulmasta.

Kuulemme myös Suomen Kuvanveistäjäliiton toiminnanjohtaja Tiina Veräjänkorvan kokemuksista kolmiulotteisen taiteen verkkomyynnissä ja vuokrauspalveluissa. Kuvanveistäjäliiton ylläpitämä Veistoskauppa on jäsentensä pienoisveistoksia esittelevä myyntikokoelma ja verkkokauppa, joka välittää ja vuokraa myös suurikokoisia töitä mm. julkisiin tiloihin.

Webinaarin toinen vertaisnäkökulma kuullaan Muu ry:stä toiminnanjohtaja Timo Soppelalta, joka puheenvuorossaan pohtii laajenevien työnkuvien myötä moninaistuvan taiteilijan osaamisen ja asiantuntijuuden välittämistä. Valtakunnallinen monitaidejärjestö Muu ry edustaa ja edistää Suomessa uusia kuvataiteen muotoja.

Webinaarin päättää verkostoasiantuntija Tuomas Tirkkosen toiminnallinen verkostotyöpaja.

Tilaisuus on avoin kaikille kuvataiteilijayhteisöjen ja galleriatoimijoiden edustajille. Se toteutetaan Zoom -verkkokokousalustalla ja tallennetaan luento-osuuksien osalta. Ilmoittautuminen tilaisuuteen päättyy perjantaina 11.11.2022. 

Webinaari on toteutettu yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelman läänintaiteilija Annika Dahlstenin kanssa. Webinaari on jatkoa vuonna 2021 järjestetyille Taidelainaamo välittäjänä -vertaistapaamisille sekä keväällä 2022 järjestetylle kuvataiteilijayhteisöjen kunta-aamulle.

Ohjelma 16.11.2022

9:00 Tervetuloa
Annika Dahlsten, läänintaiteilija, Taiteen edistämiskeskus

9:05 Johdatus päivän teemaan - palvelumuotoilun perusteita
Marjo Kamila, kouluttaja, tutkija

9:45 Kolmiulotteisen taiteen verkkomyynti ja lainauspalvelut
Tiina Veräjänkorva, toiminnanjohtaja, Suomen Kuvanveistäjäliitto

10:15 Taiteilijan laajenevien työnkuvien ja asiantuntijuuden välittäminen
Timo Soppela, toiminnanjohtaja, Muu ry

10:45 Tauko

10:55 Verkostoyhteistyö
Tuomas Tirkkonen, fasilioija, valmentaja

11:55 Päätössanat
Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen webinaariin on päättynyt.

Tiedustelut:
Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry, info@skjl.fi
Läänintaiteilija Annika Dahlsten, annika.dahlsten@taike.fi