WEBINAARISARJA TAITEILIJASEUROILLE: TAIDELAINAAMO VÄLITTÄJÄNÄ

Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto järjestävät webinaarisarjan, joka on suunnattu suomalaisille taidelainaamoille.

Taidelainaamoiden merkitys on kasvamassa. Millaisia erilaisia palveluita taidelainaamoilla voi olla? Voiko taidelainaamo välittää taiteilijan asiantuntijuutta? Millaisia asiakkaita ovat kunnat, organisaatiot tai yritykset? Miten taidelainaamo kehittyy välittäjänä?

Webinaarisarjan ensimmäisen osan aiheena on ”Julkisia teoksia kuntaan” ja se järjestetään keskiviikkona 17.3.2021 klo 9-11. Webinaarissa Turun taidelainaamo esittelee vuonna 2020 toteutettua hanketta, jossa se toimi asiantuntijana ja välittäjänä Kaarinan kaupungin kahden julkisen taideteoksen hankinnassa. Puhujina kuullaan Anna Helléniä Turun taidelainaamosta sekä taiteilijoita Anu Halmesmaata ja Vesa Aaltosta.

Kevään muut webinaaripäivät ovat: 14.4. ja 12.5.2021 klo 9-11. Sarjan viimeinen neljäs osa järjestetään kesäkuussa osana Art Fair Suomi Goes Galleries -tapahtumaa. Webinaarisarja on osa Taiken Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelmaa. Toteutuksesta vastaavat läänintaiteilija Annika Dahlsten Taiteen edistämiskeskuksesta ja toiminnanjohtaja Venla Styrman Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitosta. Webinaarit ovat suomenkielisiä ja ne järjestetään Zoom-alustalla.

Webinaarin ohjelma "Julkisia teoksia kuntaan" 17.3.2021

9:00 Tervetuloa ja pohjustus webinaarisarjaan, Annika Dahlsten, Taike

9:10 Taidelainaamo välittäjänä: Julkisia teoksia kuntaan. Esimerkkinä Turun taidelainaamon ja Kaarinan kaupungin yhteistyö. Anna Hellén, Turun Taidelainaamo

9:40 Taiteilijapuheenvuoro: Anu Halmesmaa ja Vesa Aaltonen

10:10 Kaarinan kaupunki

10:30 Keskustelu

10:50 Päätöspuheenvuoro, Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto

Webinaarisarja on tarkoitettu taidelainaamojen henkilökunnalle ja luottamushenkilöille. Ilmoittaudu webinaarisarjan kaikkiin osiin täyttämällä ilmoittatumislomake alla. Voit myös jättää meille ehdotuksen tulevien webinaarien teemoista ilmoittautumisesi yhteydessä. Pohditaanko lainaamossanne yritysyhteistyön mahdollisuuksia? Entä sitä millaisia muita tuotteita tai palveluita lainaamo voisi välittää?

Webinaarisarja: taidelainaamot välittäjinä

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto käsittelee ilmoittautumisen yhteydessä annettuja henkilötietoja noudattaen EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ja kansallista lainsäädäntöä. Ilmoittautumalla annat luvan tallentaa tietosi osallistujarekisteriin. Tietoja hyödynnetään tilaisuuden järjestämisessä eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.

Lisätietoa:
Venla Styrman
toiminnanjohtaja, Suomen Kuvataidejärjestöjen liitto
venla.styrman@skjl.fi, puh.050 595 4974

Annika Dahlsten
läänintaiteilija, Taiteen edistämiskeskus
annika.dahlsten@taike.fi, puh. 02 9533 0907